StoryEditorOCM
GastroPEČENO U ŠKARTOCU

Za manje od pola sata na stolu možete imati fantastično jelo od bijele ribe za prste polizati

Piše dh
15. svibnja 2023. - 12:23

Sve što vam treba je kvalitetna svježa riba, malo češnjaka limuna i maslinova ulja te osnovni začini

Obaveznu tjednu porciju ribe zadovoljite brzopoteznim pečenjem omiljene bijele ribe ili pak lososa zamotanog sa začinima u papiru za pečenje! Minimalno truda potrebno je da se ovo divno jelo nađe na vašim tanjurima, a rezultat je meko i sočno meso ribe koje se vilicom razdvaja kao od šale. Uz ribu možete poslužiti klasičnu blitvu s krumpirom, kuhani krumpir ili čak palentu, preporuča Dobra hrana.

Potrebno vam je:

4-5 fileta bijele ribe po želji ili lososa

4-5 režnja češnjaka

1-2 bio limuna

1 šaka kopra

maslinovo ulje

sol i papar

Priprema:

Ribu očistite ako je to potrebno i odvojite filete. Premažite ih maslinovim uljem, začinite soli i paprom. Stavite ih u papir za pečenje, pospite koprom i na svaki komad stavite kolutić limuna. Dodajte još malo maslinova ulja, ubacite u svaki paketić jedan režanj češnjaka, zamotajte i pecite na 180 Celzijevih stupnjeva 10-ak minuta. Poslužite uz kuhani krumpir.

24. travanj 2024 04:10