Rovinjski ugostitelj Vinko Peršić podijelio je s novinarkom HTV-a svoj recept za srdele i trilje u škartocu.
- Dvije namirnice koje možemo svakodnevno nać na ribarnici. Izdašne cijelu godinu, cijena uvijek pristupačna. Malo povrća na žaru uz to, i to je to. Friška riba.
Očistili smo je, oprali. Stavit ćemo je u škartoc. Uzet ćemo papir za pečenje. Ne folija, papir za pečenje, složit ćemo srdelu jedan rep, jedna glava. Napravit ćemo jednu malu emulziju, malo maslinovog ulja i vina, dodat ćemo još malo maslinovog ulja da se napravi kremica.
VIDEO MOŽETE POGLEDATI OVDJE
- Svaku ribu ćemo posebno spremati, dodat ćemo malo ružmarina, ne puno, po želji, ali netko ne voli baš prejak, intenzivan okus ružmarina. Dodat ćemo jedan češnjak, i poslije po želji, kad se to pripre...