StoryEditorOCM
GastroZDRAVA PROMJENA

Počeo je za doručak jesti banane i smršavio čak 13 kilograma; njegova dijeta je bila hit ne tako davno, a evo kako funkcionira. Nema rigoroznih odricanja!

Piše dv
6. studenog 2022. - 16:20

Nakon što je godinama bezuspješno pokušavao smršavjeti, Hitoshi Watanabe počeo je za doručak jesti banane i za šest mjeseci smršavio je čak 13 kilograma.

Shvativši kako banane, osim što su bogate vitaminima i mineralima, ubrzavaju metabolizam, Hitoshi i njegova supruga Sumiko, farmaceutkinja, osmisli su praktičnu i jeftinu dijetu koja ne traži previše odricanja. Za doručak se jedu samo sirove banane i pije voda, a za ručak i večeru može se jesti gotovo sve.

Popularna "Japanska banana dijeta"​ vrlo je jednostavna, učinkovita i za nju ne treba izdvojiti puno novaca. Osnovno pravilo je da za doručak jedete banane uz čašu ili dvije čaše mlake vode,

Ostali obroci trebaju biti lagani, manji i češći. Posebno stroga pravila za ostatak prehrane u danu ne postoje. Jedite normalno ručak i večeru, no nemojte se pretrpavati, savjetuje Centar zdravlja.

Originalna banana dijeta se drži 7 do 12 dana. Dozvoljeno je povremeno popiti nezaslađeni čaj ili kavu, ali preporučuje se izbjegavanje tih napitaka tijekom držanja dijete. Isto tako, tijekom ove dijete obavezno izbacite alkohol, donosi Slobodna Dalmacija.
Doručak:

3 banane. Uz njih je dozvoljeno konzumirati samo vodu ili čašu nemasnog mlijeka.

Ručak:

Odaberite između dinstanog povrća sa junećim mesom, riblje juhe ili integralne tjestenine sa umakom od rajčice. Uz svaki obrok ide salata, kupus ili zelena. Možete pojesti bananu između obroka, ali pravite pauzu od četiri sata.

Večera:

Pileće, pureće meso na roštilju, povrće ili riba. Salata po želji. Posljednji obrok konzumirajte najkasnije u 20 sati, a poželjno je da bude do 18 sati. Na spavanje je preporučeno otići četiri sata iza obroka.

24. rujan 2023 02:41