Nesnosne vrućine sve su veći problem mnogim ljudima. Osim što moramo paziti na dovoljan unos tekućine, bitno je nahraniti tijelo da ima snage, ali da ga ne opteretimo suvišnim masnoćama i nepotrebnim šećerima. Mnogi ljudi za velikih vrućina nemaju apetita pa ne jedu ništa po cijele dane, a to je jako opasno. Ako muku mučite s idejama što i kako kuhati - da se ne grijete za štednjakom i da ne opteretite želudac - tofu je idealna namirnica za vas. Gloria donosi recept za superbrzi obrok, idealan doručak, koji će vas osvojiti svojom lakoćom.
Tofu ili "sir od soje", dobiva se od sojinog mlijeka. U Aziji je već stoljećima na tronu prehrambene piramide, a sve više osvaja i zapadni svijet. U gotovo svim supermarketima kod nas možete pronaći svježi ili dimljeni tofu. Tofu je nutritivno vrlo vrijedan, prepun je bjelančevina, u 100 grama ima samo 150 kalorija, te ovisno o proizvođaču 10 do 20 grama proteina. Uz to odličan je izvor kalcija, kalija i fosfora.
TOFU KAJGANA
Sastojci:
tofu
kurkuma
sol, papar
bio Vegeta
povrće po izboru (ili npr. šampinjoni)
vlasac
Priprema:
Izmrviti tofu prstima ili vilicom. Začiniti - malo kurkume za boju, malo soli, papra, bio Vegete i vlasca garantiraju odličnu aromu. Prodinstati na tavici s povrćem po želji ili samog. Tofu je gotov i brže nego jaja. Možete ga jesti kao klasičnu kajganu, staviti ga na tost, zamotati u tortilju. Dobar tek!