StoryEditorOCM
ŽupaŽUPSKI NAČELNIK NARDELLI OBIŠAO RADOVE

Popločava se nogostup, uskoro i pješački prijelaz

Piše Foto: arhiva
18. veljače 2019. - 16:14
Načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli, obišao je radove na raskrižju državne ceste D8 i državne ceste 223 (raskrižje Dubac) koje se rekonstruiralo prošle godine u svrhu poboljšanja prometnih uvjeta na dionici državne ceste D8 kroz Župu dubrovačku, sve u cilju postizanja prometne sigurnosti vozača i pješaka, javljaju iz Općine.
Postavljanjem razdjelnih otoka i nove javne rasvjete dodatno je povećana sigurnost prometovanja, a kako bi se uređenje završilo, uz isto je raskrižje prije nekoliko dana započelo popločavanje nogostupa, nakon čega će uslijediti postavljanje pješačkog prijelaza preko ceste 223.
- U suradnji s Hrvatskim cestama u izradi je projektna dokumentacija, kako za ovaj pješački prijelaz, tako i za još nekoliko prijelaza u Župi dubrovačkoj s kompletnom svjetlosnom vertikalnom i horizontalnom signalizacijom. Nadamo se kako će se izgradnja i postavljanje realizirati do početka ovogodišnje turističke sezone kako bi se pješacima omogućio siguran prelazak preko ceste - rekao je Nardelli.
26. travanj 2024 15:13