Županija Pelješac

VRUĆICA

Književne večeri za početak Vrućiškog kulturnog ljeta

VRUĆICA
U Vrućici na poluotoku Pelješcu, ovoga tjedna književnim večerima započinje program Vrućiškog kulturnog ljeta 2019., manifestacija koju već treću godinu organizira Udruga Vrućiški bali iz Donje Vrućice u suradnji s Turističkom zajednicom Trpanj, a uz financijsku pomoć Općine Trpanj, Dubrovačko-neretvanske županije, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i TZ DNŽ.

Ove godine program, osim kazališnih predstava i koncerata klasične glazbe, po prvi put donosi književne večeri i izložbe.
U četvrtak, 20. lipnja 2019., s početkom u 20 sati, u Donjoj Vrućici, ispred Doma kulture, održat će se književna večer "Književnost uživo: Pričamo o identitetu", dok je dan poslije, u petak, 21. lipnja, u 20.30 sati, u Gornjoj Vrućici na rasporedu program pod nazivom "Književnim susretom do revitalizacije zaboravljenih mjesta".

Obje programske večeri uključuju gostovanje dvoje autora iz Hrvatske, a to su Igor Rajki i Deni Borozan, te makedonskog autora Igora Angjelkova, koji je ovomjesečni gost međunarodnog programa „Writers in residence“ Udruge KURS iz Splita.

U razgovoru s voditeljicom Patricijom Horvat, njih će troje u prvoj večeri podijeliti s publikom svoja razmišljanja o uvijek intrigantnoj temi identiteta, a sljedeće će večeri pobliže predstaviti svoj stvaralački rad. U razgovor će se uključiti i predsjednica Udruge Kurs Maja Vrrančić, koja će upoznati publiku s aktivnostima splitskog rezidencijalnog programa za pisce i druge umjetnike.
Naslovnica Pelješac
HtmlNoArticles

Najnovije

Danas bez vijećničkih pitanja

Danas bez vijećničkih pitanja
Počela je 14. sjednica Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije. Sjednici nazoči 32 vijećnika. Dnevni red je pr...
Danas bez vijećničkih pitanja

Mokošica dobiva obnovljenu judo dvoranu

Mokošica dobiva obnovljenu judo dvoranu
Radovi na obnovi i uređenju judo dvorane u Mokošici ušli su u samu završnicu. Osim što se ovom investicijom osig...
Mokošica dobiva obnovljenu judo dvoranu