Županija Pelješac

VRUĆICA

Književne večeri za početak Vrućiškog kulturnog ljeta

VRUĆICA
U Vrućici na poluotoku Pelješcu, ovoga tjedna književnim večerima započinje program Vrućiškog kulturnog ljeta 2019., manifestacija koju već treću godinu organizira Udruga Vrućiški bali iz Donje Vrućice u suradnji s Turističkom zajednicom Trpanj, a uz financijsku pomoć Općine Trpanj, Dubrovačko-neretvanske županije, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i TZ DNŽ.

Ove godine program, osim kazališnih predstava i koncerata klasične glazbe, po prvi put donosi književne večeri i izložbe.
U četvrtak, 20. lipnja 2019., s početkom u 20 sati, u Donjoj Vrućici, ispred Doma kulture, održat će se književna večer "Književnost uživo: Pričamo o identitetu", dok je dan poslije, u petak, 21. lipnja, u 20.30 sati, u Gornjoj Vrućici na rasporedu program pod nazivom "Književnim susretom do revitalizacije zaboravljenih mjesta".

Obje programske večeri uključuju gostovanje dvoje autora iz Hrvatske, a to su Igor Rajki i Deni Borozan, te makedonskog autora Igora Angjelkova, koji je ovomjesečni gost međunarodnog programa „Writers in residence“ Udruge KURS iz Splita.

U razgovoru s voditeljicom Patricijom Horvat, njih će troje u prvoj večeri podijeliti s publikom svoja razmišljanja o uvijek intrigantnoj temi identiteta, a sljedeće će večeri pobliže predstaviti svoj stvaralački rad. U razgovor će se uključiti i predsjednica Udruge Kurs Maja Vrrančić, koja će upoznati publiku s aktivnostima splitskog rezidencijalnog programa za pisce i druge umjetnike.
Naslovnica Pelješac
HtmlNoArticles

Najnovije

Trsteno pjevalo uz klapu Subrenum

Trsteno pjevalo uz klapu Subrenum
U organizaciji Turističke zajednice Grada Dubrovnika i Mjesnog odbora Trsteno u subotu navečer održava je popula...
Trsteno pjevalo uz klapu Subrenum

Malo na kupanje, malo na kavu

Malo na kupanje, malo na kavu
Kolovoz je, prošla je Velika Gospa, burin je malo ohladio more i ljeto se sve više bliži svome kraju. Još malo i...
Malo na kupanje, malo na kavu

Tko je sutra bez vode?

Tko je sutra bez vode?
Zbog radova na vodoopskrbnoj mreži sutra, u ponedjeljak, 19. kolovoza bez vode će biti dio Ulice Padre Perice (i...
Tko je sutra bez vode?