StoryEditorOCM
PelješacPOSLIJEPODNE NA POŽARIŠTIMA

STJEPAN SIMOVIĆ Čuvamo Orebić, u Neretvi i Konavlima nema odmora

Piše dv
26. rujna 2018. - 18:24
- Na području Orebića požar se nije tijekom dana proširio prema mjestu, što je najvažnije. Cijeli dan se radi u brdu požara, jer smo svjesni da, ako nam se ponovno vrati u samo mjesto Orebić, prijeti velika katastrofa i naselju i hotelskim kompleksima. To je zasad obranjeno i dalje ćemo dežurati jer moramo  biti na oprezu. Inače, taj požar je zašao u dubinu, iza samog vrha Svetog Ilije tako da se nekad vidi i s područja doline Neretve, no ljudi se ne moraju brinuti, kontrolira se i od strane Trpnja i tu je sigurno - izvijestio je županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović o situaciji na pelješkom požarištu danas oko 16 sati.

Potvrdio je da su aktivna još dva požarišta, neretvansko i konavosko.


- U Neretvi u Kuli Norinskoj, gdje sam trenutno, požar je prema mjestu Desni najaktivniji na velikoj fronti koju upravo gasi jedan kanader. Očekujemo dolazak još jednog kanadera i dva airtractora koji će biti usmjereni u dolinu Neretve, na požar u Kuli. Tu su vatrogasne snage sve na terenu, dolazi nam doddatnih 50 vojnika, tako da ćemo probati prema Desnama riješiti najkritičniji dio. To je jako zahtjevan teren, požar je jako visoko i tu će nam biti duga noć - rekao je Simović.

- Požar u Konavlima nije zaustavljen, širi se od Brotnica prema vrhovima, tako da i tamo sigurno ćemo raditi cijelu noć. Jedan kanader će ići i prema Konavlima. Puni je angažman i vatrogasnih snaga sa zemlje i zračnih snaga i Hrvatske vojske - zaključio je županijski vatrogasni zapovjednik.
26. travanj 2024 05:40