Županija Neretva

NA TRGU KRALJA TOMISLAVA U METKOVIĆU

PODRŠKA AKCIJAMA Zamjenica župana Žaklina Marević na „Danu ružičaste vrpce“ i „1000 ruža za djecu u misijama“

NA TRGU KRALJA TOMISLAVA U METKOVIĆU
Zamjenica župana Žaklina Marević danas je u pratnji gradonačelnika Metkovića Dalibora Milana obišla dvije hvalevrijedne akcije koje su se održavale na Trgu kralja Tomislava u Metkoviću – obilježavanje „Dana ružičaste vrpce“ te akcija „1000 ruža za djecu u misijama“, javljaju iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Naime, „Dan ružičaste vrpce“ se već tradicionalno obilježava prve subote u listopadu, pa je tako Udruga oboljelih od malignih bolesti ‘Život’ iz Metkovića ovom akcijom sugrađanima koji su došli podržati akciju ukazala na važnost samopregleda i redovitih pregleda u ranom otkrivanju i liječenju karcinoma dojke.

„1000 ruža za djecu u misijama“ akcija je koju je ured za misije Splitsko-makarske nadbiskupije organizirao u povodu misijskog jubileja „Kršteni i poslani – Crkva Kristova u misiji svijeta“, kojeg je za listopad proglasio papa Franjo. Akciju su organizirali mladi iz Župe sv. Nikole Biskupa, a osim podjele ruža i molitve papa Franje, svi koji su podržali ovu akciju imali su i mogućnost davanja novčane donacije za potrebe djece u misijskim zajednicama.
Naslovnica Neretva

Najčitanije

NK Neretva Metković više ne postoji

NK Neretva Metković više ne postoji
Nogometni klub Neretva Metković više ne postoji. Dana 22. ožujka nad tim klubom je otvoren i istog dana zatvoren...
NK Neretva Metković više ne postoji

Najnovije