Županija Neretva

PROČELNIK UPRAVNOG ODJELA ZA KOMUNALNE POSLOVE I ZAŠTITU OKOLIŠA DUBROVAČKO-NERETVANSKE ŽUPANIJE U PLOČAMA

Miho Baće obišao građevinske radove u sklopu projekta Promicanje održivog razvoja prirodne baštine doline Neretve

PROČELNIK UPRAVNOG ODJELA ZA KOMUNALNE POSLOVE I ZAŠTITU OKOLIŠA DUBROVAČKO-NERETVANSKE ŽUPANIJE U PLOČAMA
Pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove i zaštitu okoliša Dubrovačko-neretvanske županije Miho Baće obišao je građevinske radove u Pločama, a u sklopu projekta Promicanje održivog razvoja prirodne baštine doline Neretve, čiji je nositelj Dubrovačko-neretvanska županija. Radi se o dva zahvata u sklopu projekta, a to su uređenje posjetiteljskog centra Vrata Neretve i planinarskog doma – rekonstrukcija škole u Baćini te uređenje edu-eko kompleksa na brdu Trovro u Rogotinu. Radovi napreduju kao što je planirano, a projekt u cijelosti obuhvaća devet infrastrukturnih zahvata.
Osim uređenja posjetiteljskog centra i planinarskog doma te edu-eko kompleksa na brdu Trovro projektom će se urediti i izložbeni prostor – postav muzeološke koncepcije za „prvu prostoriju“ Prirodoslovnog muzeja u Metkoviću, promatračnica za bioraznolikost na Baćinskim jezerima, tematske staze na Baćinskim jezerima, pješačke staze kroz značajni krajobraz Predolac-Šibenica, edu-eko vrt u sklopu OŠ fra Ante Gnječa u Staševici, edu-eko dječje igralište u Otrić-Seocima te će se nabaviti i postaviti oprema i sustav tehničke zaštite u Metkoviću.
Ukupna vrijednost projekta „Promicanje održivog razvoja prirodne baštine doline Neretve“ je 14.048.072,02 kune, od kojih se 75%, odnosno 6.135.174,65 kuna sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Osim Dubrovačko-neretvanske županije kao nositelja, partneri projekta su i Grad Ploče, Grad Metković, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije i Regionalna razvojna agencija Dubrovačko-neretvanske županije – DUNEA. Projekt završava u listopadu 2020. godine- javljaju iz Dubrovačko-neretvanske županije.
Naslovnica Neretva

Najčitanije

NK Neretva Metković više ne postoji

NK Neretva Metković više ne postoji
Nogometni klub Neretva Metković više ne postoji. Dana 22. ožujka nad tim klubom je otvoren i istog dana zatvoren...
NK Neretva Metković više ne postoji

Najnovije