Županija Neretva

POMORSKA NESREĆA

UŠĆE NERETVE Nasukao se izletnički brod, putnici evakuirani

POMORSKA NESREĆA
Iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture RH javljaju o nasukavanju izletničkog broda sinoć na ušuću Neretve. Vijest su proslijedili službenici Lučke kapetanije Ploče i izvijestili  Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) i resorno Ministarstvo o nasukavanju izletničkoga broda sinoć na ušću rijeke Neretve koja na sreću nije rezultirala ozljedama putnika i članova posade, niti materijalnom štetom na brodu i okolišu.

Obavijest o nasukavanju izletničkog broda primljena je od očevidca u nadležnoj LK Ploče jučer, 25. travnja u 18.12h, slijedom čega su službenici Kapetanije odmah isplovili prema dojavljenoj poziciji, gdje su zatekli izletnički brod nasukan na pješčano – muljeviti riječni sprud, na samom ušću rijeke Neretve, ali izvan područja plovidbe.

Nakon pregleda posade i putnika službenici LK Ploče utvrdili su da na nema ozlijeđenih među šest članova posade, svi državljani Republike Hrvatske, kao niti među 14 putnika, miješanih nacionalnosti te su u 20.34 sati spasilačkom brodicom Kapetanije obavili evakuaciju putnika na drugi putnički motorni brod 'Turgau Dalmatia', kojim su potom prevezeni u luku Ploče.

Pregledom brodskog trupa nije uočeno oštećenje koje bi uzrokovalo potonuće, a u perimetru nesreće nije uočeno niti onečišćenje, mora ili okoliša riječne delte.

Stoga su službenici Lučke kapetanije Ploče u 21.15h odobrili odsukavanje, nakon čega je lučki izletnički brod uzet u tegalj te je lučkim tegljačem otegljen u luku Ploče, kamo je sinoć u 21.55h privezan na siguran vez, a očevid o uzrocima ove pomorske nesreće nastavlja se u nadležnosti Lučke kapetanije Ploče.


 
Naslovnica Neretva

Najčitanije

NK Neretva Metković više ne postoji

NK Neretva Metković više ne postoji
Nogometni klub Neretva Metković više ne postoji. Dana 22. ožujka nad tim klubom je otvoren i istog dana zatvoren...
NK Neretva Metković više ne postoji

Najnovije