StoryEditorOCM
NeretvaUDRUGA ŠKANJ OTKAZALA DOGOVORENU KOALICIJU PLOČANSKOM SDP-u I PLOČANSKOJ STRANCI

Predsjednik PLS-a Ranko Barbir: Vlaho Orepić kazao nam je kako imaju podršku Ivana Pavlovića iz Luke Ploče!

Piše Anton Hauswitschka
22. ožujka 2017. - 16:21

Iako je u Pločama bio dogovoren zajednički izlazak na izbore Udruge Škanj  i njihova gradonačelničkog kandidata, Nika Orepića, inače brata MOST-ova ministra unutarnjih poslova Vlaha Orepića sa SDP-om i Pločanskom strankom, od te koalicije neće biti ništa.

Škanj  će, kako ističe predsjednik PLS-a Ranko Barbir na izbore izađi sam, a tu odluku nakon nekoliko sastanaka na kojima je dogovorena koalicija koja je trebala sa vlasti u Pločama srušiti koaliciju HDZ-a i HSLS-a te gradonačelnika Krešimira Vejića, u prostorijama udruge Škanj priopćio im je Niko Orepić.
No najzanimljiviji detalj u političkim previranjima je najava navodne podrške prvog čovjeka pločanske luke,  Ivana Pavlovića koaliciji i Škanjovom gradonačelničkom kandidatu Niku Orepiću. Pavlovićevu pomoć u 'tisuću lučkih glasova' na jednom od sastanaka najavio je osobno  ministar Vlaho Orepić.  Zanimljivo obzirom da je MOST-ov ministar političku karijeru izgradio na čelu udruge Škanj i to  u borbi protiv gradnje termo elektrane u Pločama koju je, podsjetimo, zagovarao upravo prvi čovjek Luke Ploče.  Obzirom da je Pavlović član HDZ-a, informacija da će pomoći MOST-u u rušenju HDZ-ova gradonačelnika još više je intrigantna.

- Svjedok sam tog sastanka na kojem nam  je Vlaho Orepić kazao da mu je Pavlović obećao pomoć. Rekao je da su se nekoliko puta sastali u Zagrebu, te da uz njega imamo i podršku branitelja. I meni je to bilo malo čudno obzirom na sve što se događalo oko termo elektrane, no nisam imao razloga ne vjerovati Vlahu. Posebice jer smo dok je bio u Škanju godinama surađivali i uvijek smo imali fer i dobre odnose. Baš zato me i začudilo kada je, nakon što smo sve dogovorili, njegov brat Niko otkazao zajednički izlazak na izbore u svibnju, a Vlaho me nije ni zazvao da objasni takvu odluku – kaže za Dubrovački vjesnik predsjednik Pločanske stranke Ranko Barbir dodajući kako iza udruge Škanj i njihova izlaska na lokalne izbore stoji MOST.  Barbir je inače na svom facebook profilu objavio detalje sa niza sastanaka na kojima se dogovarala koalicija udruge Škanj, Pločanske stranke i SDP-a.

Među ostalim Barbir piše kako je sastanak sa PLS-om o suradnji na izborima u prostorijama udruge Škanj, 4. ožujka vodio Vlaho Orepić.   - Sastanku su bili prisustvovala braća Orepić i g.Karamatić, a ispred PLS-a Severin Krželj, Zoran Bule i Ranko Barbir. Vlaho je održao mali uvod u raspravu i napomenuo kako je fokus na potpori Grmoji za župana DNŽ-e, o dobitku dva člana u Lučku Upravu te mjesto gradonačelnika, a svesrdnu pomoć je obećao i kap. Ivica Pavlović sa njegovih (Lučkih) 1000 glasova...(?!?)  Poslije tih informacija g. ministra, kandidat za gradonačelnika Niko Orepić velikodušno nam je ponudio da možemo dati naša 2-3 čovjeka na njihovu listu i napomenuo kako im i branitelji daju potporu ...(?!) Sastanak je bio kratak, ostali smo zapanjeni njihovim smiješnim prijedlozima. Na naš upit gdje su ostali relevantni članovi Škanja , zašto oni nisu prisutni i što oni kažu na to, nismo dobili nikakav odgovor – stoji među ostalim u objavi Ranka Barbira na Facebooku u kojoj predsjednik PLS-a prepričava i tijek idućeg sastanka koji se održao 11. ožujka.

- Na tom sastanku SDP je više nego pošteno postupio i ponudio kako će podržati Niku kao gradonačelnika te sve ostalo što slijedi. PLS je još uvijek imao dogovor sa Škanjom o zajedničkom nastupu u smjeni ovog nesposobnog HDZ-a. Znači, Niko Orepić kandidat za gradonačelnika je NEDVOSMISLENO dobio punu potporu SDP-a i PLS-a u svim njihovim zahtjevima. Pristali smo na sve uvjete u INTERESU GRAĐANA GRADA PLOČA i u ime našega „ZAJEDNIŠTVA“ –  poručuje Barbir te tvrdi kako je već idući dan sazvan hitan sastanak u prostorijama udruge Škanj . - U 15.00 sati smo pozvani na hitan sastanak u Škanj koji je sazvan u 17,30 h. Dočekao nas je Niko Orepić,sam ! Isti sudionici sastanka kao i dan ranije gdje vrlo kratko i jasno Niko Orepić kaže, kako oni otkazuju suradnju na ovogodišnjim lokalnim izborima te idu sami jer je tako odlučila većina ! Na pitanje Zorana Bule jeli pod tim mislio i na PLS, dobio je potvrdan odgovor : DA, idemo sami !! – stoji u objavi Ranka Barbira koji je pozvao sve sudionike tih sastanaka da slobodno objave ako je nešto od napisanog neistina.

Pokušali smo kontaktirati i prozvanog Ivana Pavlovića no iz Luke Ploče poslali su nam službeno priopćenje. - Reagiramo na napise u kojima se spominje gospodin Ivan Pavlović kao sudionik sastanaka sa ministrom Vlahom Orepićem, a u svrhu nekakve političke trgovine ili dogovora. Ovim putem oštro demantiramo bilo kakve političke razgovore i pregovore gosp. Pavlovića sa  navedenim akterima. Susret gosp. Pavlovića i ministra Orepića je bio osobne prirode gdje su se uspješno riješile razmirice i nesporazumi iz prošlosti. Nikakvog razgovora o politici nije bilo.Luka Ploče, kao najveći gospodarski subjekt u ovom dijelu Hrvatske nema namjeru niti ambiciju baviti se bilo kakvom politikom. Jedna smo od glavnih strateških hrvatskih luka, koja svojim stabilnim višegodišnjim poslovanjem doprinosi razvoju lokalne zajednice i cijele Hrvatske. Bavimo se ISKLJUČIVO gospodarskim pitanjima.
 

 

25. travanj 2024 17:24