StoryEditorOCM
KorčulaCENTAR ZA KULTURU

U Veloj Luci izložba članova udruge  Naši trudi

Piše PSD.
14. prosinca 2019. - 15:44
U ovo predbožićno i novogodišnje vrijeme darivanja - Centar za kulturu Vela Luka je još jednom podario brojne posjetitelje. Kroz razgovor s prof. Radom Dragojević Ćosović, višom kustosicom i voditeljicom galerije Centra za kulturu Vela Luka saznajemo da je u petak navečer u Galeriji Centra za kulturu Vela Luka otvorena izložba članova Udruge Naši trudi.
Deset izlagača predstavilo je svoje radove u različitim tehnikama, a prezentirani radovi plod su kreativnog rada članova Udruge kroz cijelu godinu. Radovi su uglavnom dekorativni, ali imaju i uporabnu vrijednost, a posebno su zanimljive igračke od platna, kao i drvene rukotvorine, pletene torbe, nakit i slike od moreplovine i školjki,priča Rada Dragojević Ćosović.
Prilikom otvorenja izložbe nastupila je mješovita klapa FD "Kumpanija", a o izložbi su govorili voditeljica Galerije Centra za kulturu Vela Luka prof. Rada Dragojević Ćosović i ravnatelj veloločkog Centra za kulturu dr. sc. Dinko Radić. Publici se obratila i predsjednica Udruge Naši trudi Jagoda Oreb Domljanović koja se zahvalila Centru za kulturu na višegodišnjoj podršci i suradnji, svim članovima udruge na kreativnosti i sudjelovanju u radu Udruge, kao i svim posjetiteljima. U blagdanskom ozračju posjetitelji i članovi Udruge Naši trudi družili su se uz domaće delicije i pjesmu.
A svoj trud kroz Udrugu Naši trudi na izložbi su predstavili: Paula Franulović Žuvela, Dragan Dragojević, Milena Borovina, Anita Dragojević, Drijana Surjan, Neira Mujan, Jagoda Oreb Domljanović, Tonči Šeparović, Gordana Prižmić i Vuk Oreb.
Tekst: Niko Perić. Foto CZK Vela Luka
26. travanj 2024 17:18