StoryEditorOCM
KorčulaPRVI DAN ŠKOLE ZA MALE KORČULANE

Na otoku Korčuli u školu krenulo 123 prvašića

Piše Dora Lozica
9. rujna 2019. - 21:13
Prvi dan škole obilježili su danas i mali Korčulani, njih 123 u pet osnovnih i četiri područne škole od Vele Luke do Korčule. Posebno je veselo bilo u Osnovnoj školi Petar Kanavelić u Korčuli gdje su drugaši iz Korčule, Lumbarde i Račišća već tradicionalno kratkom predstavom dočekali nove učenike. Prvašiće je pozdravio i ravnatelj škole Velebit Veršić kao i gradonačelnik Andrija Fabris.
„Želim ugodan boravak svim prvašićima u osnovnoj školi i područnim školama, neka vam škola bude prvenstveno mjesto veselja i druženja, a onda i učenja. Puno je toga na učiteljicama, a i roditeljima želim sreću. Veselim se vašem napretku!“, poručio je Fabris prvašima.

U OŠ Vela Luka upisano je 25 prvaša, u OŠ Blato 30, u OŠ Smokvica upisana su 3 prvaša, dok su u pripadajuću Područnu školu Čara krenula 4 učenika. U OŠ Ante Curać Pinjac iz Žrnova upisalo se 8 prvaša, a u pripadajuću Područnu školu Pupnat 3 učenika. U OŠ Petar Kanavelić iz Korčule u prvi razred krenula su 34 prvaša, u Područnu školu Račišće 3, a u Područnu školu Lumbarda 13 prvaša.

Dora Lozica
01. svibanj 2024 23:35