StoryEditorOCM
KorčulaNEVJEROJATNI USPJESI MALIH KORČULANSKIH RUKOMETAŠA

'Janjina dica' osvojila dva turnira, neporaženi u 12 uzastopnih utakmica

Piše Dora Lozica Foto: Janja Lozica
2. travnja 2019. - 16:49
Od milja ih zovu „Janjina dica“ budući da većinu zasluga za izvanredne uspjehe pripisuju trenerici Janji Lozici, a nedavno su u dva dana osvojili dva turnira te su ostali neporaženi u 12 uzastopnih utakmica.
Prošli je vikend bi iznimno uspješan za ekipu dječaka Rukometnog kluba Korčula u kategoriji 2010. godine i mlađi, odnosno u super mini rukomet kategoriji. Kako doznajemo od njihove trenerice Janje Lozice, mali su Korčulani u subotu igrali u Metkoviću na Međunarodnom mini rukometnom turniru gdje u 6 utakmica ostvarili 6 pobjeda osvojivši prvo mjesto. No vremena za slavlje nisu imali jer su odmah navečer, nakon završetka turnira u Metkoviću, otputovali u Šibenik gdje je u nedjelju ujutro započeo prvi turnir u sklopu Erste rukometne lige Dalmacije. U konkurekciji od 75 ekipa iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine mali su rukometaši ponovili svoj uspjeh prethodnog dana te su nakon 6 utakmica i 6 pobjeda osvojili prvo mjesto pobjedivši protivnike iz većih hrvatskih gradova s uvjerljivom razlikom.
Trenerica Janja, inače omiljena među roditeljima i djecom, ističe kako ovi uspjesi nisu slučajni. Dječaci su počeli trenirati prije točno dvije godine, ističe, a treniraju čak četiri puta tjedno te svaki od njih dolazi na 95 posto treninga. Prošle su godine, iako mlađi od najmlađe kategorije koja postoji u sistemu natjecanja, sudjelovali na desetak turnira kako bi stekli iskustvo, što se pokazalo izvrnsim potezom trenerice budući da dječaci u konkurenciji vršnjaka ove godine postižu ozbiljne rezultate. Do sada su igrali na Međunarodnom mini rukometnom turniru u Grudama gdje su osvojili prvo mjesto, krajem siječnja nastupili su u Crikvenici na Međunarodnom maškaranom turniru gdje su također osvojili prvo mjesto, a početkom ožujka u Ljubuškom na Međunarodnom turniru osvojivši drugo mjesto. Mali rukometaši ove godine od ukupno 27 odigranih utakmica imaju nevjerojatnih 26 pobjeda i samo jedan poraz!
Mali super mini rukometaši nisu jedini uzrast trenerice Janje koji niže odlične rezulate. Trenutno u školi rukometa u sklopu RK Korčula broji oko 70 djece te četiri natjecateljske ekipe – dječaci super mini rukomet 2010., ženska mini rukomet ekipa u kategoriji 2009. i mlađe, ženska ekipa u kategoriji 2006. i mlađe koje su prije dvije godine bile državne prvakinje, a prošle prvakinje Erste lige te koje trenutno prelaze na veliki rukomet u kojem su već ostvarile nekoliko odličnih rezultata, te ekipa dječaka u kategoriji 2005. i mlađe koje trenira Janja, ali igraju za mlađe kadete RK Korčula.
Odmora nema, otkirva nam Janja, dječake za manje od dva tjedna čeka Međunardono otvoreno prvenstvo Karlovca (bivše Državno prvenstvo), a nakon toga još i nekoliko turnira u sklopu Erste rukometne lige Dalmacije.
26. travanj 2024 19:41