Županija Korčula

DAN OPĆINE VELA LUKA

Bogatim programom Velolučani će proslaviti Dan općine!!

DAN OPĆINE VELA LUKA
Velolučani, na čelu s načelnicom Katarinom Gugić, ove su godine pripremili bogat i šarolik program proslave Dana Općine i obilježvanja njihovog zaštitinika Sv. Josipa.
 
Program je započeo još 9. ožujka Otvorenim prvenstvom Vela Luke u stolnom tenisu budući da mjesni klub STK Lučica postiže zavidne rezultate u ovom zanimljivom, ali rijetkom sportu na otoku. Obilježavanje se nastavilo raznim kulturnim, humanitarnim, zabavnim, edukativnim i sportskim aktivnostima, a ovog su vikenda predviđene središnje proslave.
 
U subotu 16. ožujka u Velikoj sportskoj dvorani na Moćnom lazu održat će se koncert klape Contra. Kocert počinje u 20:30 sati, a program će voditi poznata radijska voditeljica Edita Lučić Jelić. Nedjelja je rezervirana za Večer plesa i pjesme, zanimljivi kulturno umjetnički događaj na kojem će uz domaćine Narodnu glazbu Vele Luke, Veloluške mažoretkinje, malu mafrinu dječjeg vrtića Radost, recitatore Osnovne škole i klapu Proizd, nastupiti i gosti iz Lumbarde, Kulturna udruga Ivo Lozica.
 
U ponedjeljak u 18:00 sati u Velikoj galeriji Centra za kulturu održat će se Svečana sjednica Općinskog vijeća Vele Luka na kojoj će se dodjeliti općinska priznanja, plakete najuspješnijim veloluškim sportašima u 2018. godini uz prigodni kulturno umjetnički program.  Kako doznajemo od načelnice Gugić, priznanje za životno djelo uručit će se Vinku Prizmiću za humanitarni rad i doprinos razvoju društvenog i gospodarskog života mjesta, priznanje za izvanredna postignuća u 2018. dodijelit će se popularnoj pjevačici Domenici Žuvela za ostvarene zapažene rezultate u javnom djelovanju na glazbenoj sceni te Udruzi Lanterna za pokretanje i izdavanje drugog broja kulturnog časopisa dok će priznanje za dugogdišnje javno djelovanje pripasti Domu za starije osobe Vela Luka koji ove godine slavi 30 godina postojanja.
 
U utorak, na spomendan Sv. Josipa u istoimenoj župnoj crkvi održat će se svečana Misa i blagdanska procesija te svečani, glavni godišnji nastup Folklornog društva Kumpanija.  Načelnica Gugić najavljuje i MrkLaStrka – prvu noćnu trail utrku u Veloj Luci. Točno u 20:00 sati startat će se od centra mjesta do cilja, glavice Sv. Ivana u Gradini. Istog dana održat će se i tradicionalna manifestacija „Proljeće s Vučetićem“.
 
 
 
 
 
 
Naslovnica Korčula

Najčitanije

OTOK U BIJELOM Na Korčuli pao snijeg

OTOK U BIJELOM Na Korčuli pao snijeg
Na Korčuli su pale prve pahulje snijega. Iako se mještani nadaju snijegu u svojim naseljima, za sad je nekoliko ...
OTOK U BIJELOM Na Korčuli pao snijeg

Najnovije

Javni poziv za dodjelu kredita za studente

Javni poziv za dodjelu kredita za studente
Grad Dubrovnik uputio je javni poziv za dodjelu kredita za školovanje za akademsku 2019./2020. godinu, kojim se ...
Javni poziv za dodjelu kredita za studente