StoryEditorOCM
KorčulaLICA KORČULANSKOG ADVENTA

HUMANITARNA AKCIJA Mame s otoka na čelu s Bojanom razveselile štićenike Doma za starije i nemoćne

Piše Dora Lozica
22. prosinca 2018. - 11:23
Božić je vrijeme darivanja, a humanitarne akcije nisu rijetkost u blagdansko doba kad je dijeljenje svoje sreće postalo uvjet za vlastitu. Mnogi su Korčulani sudjelovali u brojnim akcijama, od prikupljanja sredstava za obitelji s djecom s posebnim potrebama, kupnje CRP aparata do akcija koje će u zadnji tren nekome u nevolji spasiti Božić. No, malo tko se sjetio staraca, štićenika Doma za starije i nemoćne osobe Korčula, a ove su mame s otoka, na čelu s Bojanom Puljić, drugu godinu za redom odlučile zapaliti iskru u očima onih najstarijih.

„Na ideju sam došla prošle godine, nažalost više nemam ni baku ni didu, pa sam htjela razveseliti nečije tuđe bake i dide kad već ne mogu svoje. Prošle smo se godine dogovorile preko facebook grupe DUMAM-e, a ove smo godine prenijeli organizaciju na našu grupu“-objasnila je Bojana Puljić, inicijatorica akcije i administratorica facebook grupe Otočne mame koja okuplja oko 600 mama s otoka Korčule i šire.

Mame s otoka pripremile su 43 poklona za isto toliko štićenika Doma, napravile su i nekoliko vrsta kolača, a pripremile su i 15 različtih društvenih igara koje su posebno razveselile starce. Sve su to lijepo zapakirale i ukrasile, te osobno podijelile u Domu za starije i nemoćne uz zagrljaj, druženje i lijepu riječ. Starci su im poručili kako su bili sigurni da ih mame ni ove godine neće zaboraviti.

„Osjećaji su mi zbrčkani i tako će ostati danima. Ne mogu vam opisati veselje u njihovim očima, njima je najmanje bitan poklon, bitno im je da ih se netko sjetio. Svakavih sudbina smo vidjele, ima slijepih, nepokretnih, ali su svi su nekako srčani. Oni su zapravo kao djeca i zato ih je ovo darivanje posebno razveselilo“- priča nam Bojana.

Nakon dijeljenja poklona, mame su ostale na druženje sa starcima i zaposlenicima Doma za starije i nemoćne osobe u Korčuli, no to nije jedina akcija koju će organizirati ove blagdane. Grupa Otočne mame puna je ideja kako pomoći nekome, a mame ih jedva čekaju realizirati.
26. travanj 2024 18:23