StoryEditorOCM
KorčulaSIVA ZONA POZIVA

Život otoka okom kamere iz 1967.

Piše Dora Lozica
8. prosinca 2018. - 15:38
Udruga Siva zona, koja djeluje u Korčuli više od jednog desetljeća, zadužena je za promicanje suvremene audio i vizualne umjetnosti na kulturnoj periferiji otoka, a ovog puta, u suradnji sa Centrom za kulturu te uz potporu Dubrovačko-neretvanske županije, predstavljaju zanimljiv projekt „Kinematografija jadranskih otoka: život otoka okom kamere“.

Projekcija filmova „Moreška“ iz 1957., autora Rudolfa Sremeca, i „Ljudi, godine, more“ iz 1967., autora Zlatka Sudovića, prikazat će se sutra, 9. prosinca, u kino Sali Centra za kulturu Korčula u 19 sati. Filmovima će prethoditi uvodno predavanje i premijerno prikazivanje on-line izložbe „Kinematografija jadranskih otoka: život otoka okom kamere“, autorice i kustosice Sonje Leboš. Istraživanja za izložbu i projekt, uz Sonju Leboš, radili su i Darko Fritz i Ivan Ramljak.

Udruga Siva zona već 12 godina Korčulanima i posjetiteljima nudi širi kontekst kulture i umjetnosti predstavljajući modernu kulturnu i umjetničku produkciju sagledanu u širem političkom i društvenom kontekstu. Ako vas zanima kakav je Mediteran nekad bio, svakako navratite sutra u kino, a projekcije su pogodne i za djecu.
27. travanj 2024 00:43