StoryEditorOCM
KorčulaU SLUŽBI SPAŠAVANJA ŽIVOTA

URUČENI KLJUČEVI Na Korčulu stiglo vozilo za hitni prijevoz pacijenata

Piše DV Foto: Niko Perić
16. listopada 2018. - 20:49
Nakon što je prije par dana Zavod za hitnu medicinu Dubrovačko- neretvanske županije dobio od župana Nikole Dobroslavića novo vozilo za potrebe ispostave hitne medicine u Korčuli, isto je stiglo u utorak na parkiralište u Korčuli gdje je na prijemu ključa iz ruku županovog zamjenika Joška Cebala, voditelj ispostave dr. Josipa Mićunović poručila da se je nabavkom novog vozila učinio velik korak u poboljšanju kvalitete usluga hitne medicine ispostave na Korčuli, čije je područje od Lumbarde do Čare.
 
Do sada je hitna u Korčuli koristila dva vozila (jedno starije i drugo pri kraju modernije tehnologije) koja će biti u pripravnosti, dok novo vozilo bude na hitnoj intervenciji prijevoza pacijenata iz Korčule do bolnice u Dubrovniku,čujemo od dr.Mićunović,  jer zbog velike udaljenosti hitna u Korčuli ne može zadovoljiti “zlatni sat”-vrijeme kroz koje pacijent mora biti prevezen do bolnice. Novo modernije vozilo će brže i udobnije prevesti pacijenta,dok će se kao i do sada za teške povrede koristiti helikopterski prijevoz.Inače dio pripravnosti vozača financira Grad Korčula,dok veći dio dežurstva vozači obavljajudobrovoljno,kaže voditelj dr.Josipa Mićunović.
 
Zamjenik župana DNŽ Joško Cebalo je izdvojio podatak da je ovo treće vozilo donirano ove godine Zavodu za hitnu medicinu Dubrovačko- neretvanske županije, koja ima 50 timova hitne medicine te deveta ispostava sa 24 veća vozila što zadovoljava sve standarde, budući je sve veći broj težih pacijenata, kojima treba prijevoz na preglede ili zahvate u bolnici,rekao je dožupan Cebalo.
 
26. travanj 2024 13:19