StoryEditorOCM
KorčulaNIŽU USPJEHE I MEDALJE

DRŽAVNO PRVENSTVO Još jedan uspješan nastup Korčulanskih mažoretkinja

Piše Dora Mikelić
2. svibnja 2018. - 20:55

U organizaciji Grada Solina, Hrvatskog saveza mažoretkinja i KUD-a Solinske Mažoretkinje, održano je 22. Državno prvenstvo u mažoret plesu.

Na natjecanju je sudjelovalo više od 800 natjecatelja iz 21 grada i mjesta Hrvatske, a natjecali su se u vrtnji štapa, solo i duet izvedbama te sedam različitih plesnih kategorija. Snage su odmjerile mažoretkinje iz domaćina Solina, Cavtata, Čakovca, Domašineca, Donjeg Kraljevca, Goričana, Kaštele, Koprivnice, Krapine, Lipika, Ludbrega, Murskog Središća, Pleternice, Požege, Preloga, Segeta Donjeg, Sinja, Splita, Sv. Martina na Muri, Viškova te, naravno, Korčule.

Unatoč jakoj konkurenciji, korčulanske su mažoretkinje osvojile zlato u kategoriji Pom-poni, iako, tvrde, uopće nisu očekivale odličje. Proglašenje je, kažu roditelji, zlatnih mažoretkinja bilo jako emotivno budući da su se male Korčulanke rasplakale tijekom dodjele medalja.

Ovo je tek jedan u nizu uspjeha korčulanskih mažoretkinja koje u 10 godina postojanja imaju preko 100 medalja s raznih regionalnih natjecanja, a sve zahvaljujući trenerici i mentorici Lyudmili Jung, koju svi na otoku od milja skraćeno zovu Mila. Mila je rođena u Almati, najvećem gradu u Kazahstanu, a na otok je, prije nešto više od 10 godina zajedno sa svojim suprugom, donijela mažoret ples.

02. svibanj 2024 00:00