Županija Korčula

MEĐUNARODNI SPEKTAKL

KORČULA Evo tko su pobjednici triatlona Izazov Marka Pola

MEĐUNARODNI SPEKTAKL

U organizaciji Grada Korčule, Turističke zajednice Korčule, Palače Lešić Dimitri i HTP-a Korčula te u surdanji s Triatlon klubom Split, u subotu, 28. travnja, održan je osmi po redu Korčulanski triatlon Izazov Marka Pola koji je ove godine okupio više od 100 natjecatelja iz cijelog svijeta.


Sunačno, proljetno vrijeme, ali i vrlo visoke temperature koje su se penjale i do 30 celzijevih stupnjeva, pratili su danas više od sto licenciranih triatlonaca iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije, Švedske, SAD-a i Njemačke te veliki broj djece i rekreativaca koji su sudjelovali na korčulanskom triatlonu.

Korčulanski triatlon Izazov Marka Pola otvorio je gradonačelnik Korčule Andrija Fabris zašelivši svim natjecateljima i gostima ugodan boravak u Korčuli i što bolje rezultate uz zahvale organizatorima. Sudionici su se natjecali u nekoliko kategorija, olimpijski triatlon - 1500 m plivanje + 40 km bicikl + 10 km trčanje, sprint triatlon - 750 m plivanje + 20 km bicikl + 5 km trčanje i štafetni sprint triatlon – 750 m plivanje + 20 km bicikl + 5 km trčanje.

U sklopu natjecanja održalo se i prvenstvo osnovnih škola u štafetnom trčanju, kao i 10 kilometara duga ulična utrka rekreativaca, Korčulana i posjetitelja. I ove su godine kule i zidine srednjovjekovnog grada pružile nezaboravan doživljaj natjecateljima i posjetiteljima, plivalo se od Trga Pomirenja (Spomenika) do označenih bova u kanalu, biciklistička ruta vozila se preko Sv. Nikole do Kneža te preko groblja Sv. Luke nazad u centar grada, a trčalo se preko Hobera do Solina i nazad.

U ukupnom poretku, u kategoriji olimpijskog triatlona najbolji je bio Slovenac Matija Meden iz KM Maribor, drugo mjesto osvojio je Hrvat Marin Koceić iz TK Swibir, a pobjednik 1. Izazova Marka Pola Dejan Patrčević iz TK Petar Zrinski ove je godine osvojio treće mjesto. U ženskoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je Klaudia Sebok iz Mađarske, prošlogodišnja pobjednica Sonja Škevin iz TK Swibir osvojila je drugo, a Maja Bonačić iz TK Swibir treće mjesto.

U ukupnom poretku u kategoriji sprint triatlona prvo mjesto osvojio je David Pollock iz TK Swibir, drugo mjesto pripalo je Mariju Kušaru iz TK Dubrovnik, a treće Reufu Džinoviću iz BiH. U ženskoj konkurenciji prva je bila Petra Koceić iz TK Split, a druga Korčulanka Mateja Vojinović iz TK Swibir.

U kategoriji štafetnog triatlona prvo mjesto osvojila je ekipa Split, drugo Živković team, a treće ekipa Srednja škola Korčula.
U ukupnom poretku ulične utrke na 10 kilometara prvo mjesto osvojio je Ante Živković iz Škole trčanja Zaprešić, drugo mjesto pripalo je Korčulaninu Tonću Borovcu, a treće mjesto Luki Štrausu iz Slovenije. U ženskoj je konkurenciji najbolja bila Amela Trožić iz BiH, druga Korčulanka Rita Biliša, a treća Maja Negovanović iz MK Marjan.

Podijeljene su i nagrade i odlična za muškarce i žene u dobnim kategorijama. Ovogodišnji fond nagrada u iznosu od 35 tisuća kuna kojeg najvećim dijelom sponzorira Palača Lešić Dimtri, podijelit će prvih pet natjecatelja i natjecateljica olimpijskog i sprint triatlona te prve tri ekipe štafetnog sprint triatlona.
Rezultati dječje sprint utrke:

1. i 2. razred djevojčice:

1. Martina Skokandić, Jakica Bakarić, Eva Baotić
2. Tanja Vilović, Marija Žuvela, Nikolina Turudić
3. Iskra Antunović, Marija Batinović, Iris Pamuković

1. i 2. razred dječaci:
1. Lovro, Toni i Nino
2. Lucian Ilišković, Franko Mateo Minga, Dominik Đula
3. Andrija Biliš, Roko Šegedin, Jube Šegedin

3. i 4. razred djevojčice:
1. Marija Grbin, Danica Skokandić, Mariel Čagalj
2. Ana Franić, Ana Pendo, Lana Drinovac
3. Hana Muminagić, Laura Milina, Veronika Ćubarić

3. i 4. razred dječaci:
1. Ivan Tvrdeić, Marin Radovanović, Lovre Šain
2. Alen Grbin, Ante Šegedin, Matij Šeparović
3. Pavle Milina, Luka Milina, Marino Dračevac

5. i 6. razred djevojčice:

1. Biserka Curać, Verica Curać, Ana Perdija
2. Ena Šestanović, Ana Farac, Karla Fabris
3. Lana Šegedin, Marija Knežević, Katarina Skokandić

5.i 6. razred dječaci:

1. Teo Ilišković, Stipe Andrijić, Frano Silić
2. Tomislav Čurković, Ivan Milina, Kristijan Skokandić
7. i 8. razred dječaci:

1. Nikola Ivanković i Gabriel Ikanović

Najbolji učenici nagrađeni su K3 majicama i medaljama, a nagrade su uručili Velebit Veršić, ravnatelj OŠ Petar Kanavelić iz Korčule i Ante Radovanović Bjondo, ravnatelj OŠ Ante Curać Pinjac iz Žrnova.
Dora Mikelić Foto i teskt


 

Naslovnica Korčula

Najčitanije

OTOK U BIJELOM Na Korčuli pao snijeg

OTOK U BIJELOM Na Korčuli pao snijeg
Na Korčuli su pale prve pahulje snijega. Iako se mještani nadaju snijegu u svojim naseljima, za sad je nekoliko ...
OTOK U BIJELOM Na Korčuli pao snijeg

Najnovije

Dio Plata jutros bez vode

Dio Plata jutros bez vode
Zbog radova na vodoopskrbnoj mreži 22. veljače bez vode će biti dio Plata iznad magistrale (od ulaza u Plat do r...
Dio Plata jutros bez vode