StoryEditorOCM
KorčulaIDE PREMA PRIŽBI

Gori borova šuma na brdu Morkan kraj Blata na Korčuli

Piše SR
24. travnja 2018. - 17:15

Na brdu Morkan, na području Općine Blato gori borova šuma, potvrdio je županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović.

- Na terenu su DVD Blato i DVD Smokvica, a u pripravnosti je DVD Vela Luka. Vatra ide prema Prižbi, ali s obzirom na trenutačno stanje, nadam se i mislim da ćemo do kraja dana požar staviti pod kontrolu. Taj je dio opožaren 2002. godine. Taman je narasla lijepa borova šuma i sad gori. Još ne znamo kolika je površina zahvaćena, a ne znamko ni uzrok. Međutim, apelirao bih na sve stanovnike da budu oprezni. Spaljivanje korova je još uvijek dozvoljeno, ali treba oprez, jer u suprotnom stradava okoliš i troše se resursi, zrakoplovstvo i ljudi - poručuje Simović.

Iz Ministarstva obrane javili su kako je jedan Canadair CL-415 iz sastava Protupožarne eskadrile 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva upućen iz vojarne „Pukovnik Mirko Vukušić“ iz Zemunika u akciju gašenja požara na Korčuli. Ovo je četvrti ovogodišnji požar na kojemu su angažirane protupožarne zračne snage iz baze u Zemuniku.

 

26. travanj 2024 06:54