StoryEditorOCM
KorčulaUSTAVNI SUD ODLUČIO

Kuzma Tomašić novi načelnik općine Smokvica

Piše PSD.
27. svibnja 2017. - 00:13

Ustavni sud odbio je žalbu HDZ-ovog kandidata za načelnika općine Smokvica Lenka Salečića i tako je Kuzman Tomašić sa jednim glasom razlike pobjedio i nakon 20 godina vladavine HDZ-a,u maloj općini po prvi put na vlast došao SDP.

Podsjetimo, u slučaju pobjede Lenku Salečiću bi to bio čak šesti uzastopni mandat u fotelji načelnika Općine Smokvica. No, podnio je prigovor zbog uočenih nepravilnosti u postupku izbora na biračkom mjestu broj 1, u kino dvorani Smokvica. Naime, birački odbor je prilikom izlaska na teren, kako bi omogućio glasovanje osobama koje nisu mogle pristupiti biračkim mjestima, zaokružio krivu osobu na listi popisa birača. Na listi su postojale dvije Marije Pecotić rođene 1928. godine, glasovala je jedna, a greškom je zaokružena druga koja nije pristupila glasovanju. Iako je broj glasova ostao isti – 299 naspram 298 u korist Tomašića, Salečić smatra kako je ova pogreška bitno utjecala na rezultate izbora budući da je razlika samo jedan glas.

Ustavni sud u obrazloženju odluke navodi da aministrativna pogreška u radu biračkog odbora nije utjecala, niti je mogla utjecati na rezultate izbora, te je tako i službeno SDP-ov kandidat Tomašič postao novi načelnik općine Smokvice.

25. travanj 2024 05:59