Županija Korčula

VELIČANSTVEN DOČEK

SINOĆ JE GORILA KORČULA Otočani dočekali svoje prvake

VELIČANSTVEN DOČEK

Više od stotinu Korčulana okupilo se sinoć na zapadnoj rivi kako bi uz kapekašku himnu, vatromet i bengalke dočekali mlade vaterpoliste koji su u finalu turnira u Splitu osvojili naslov prvenstva Hrvatske u kategoriji mlađih kadeta.

Nakon što su prošle godine osvojili naslov prvaka u uzrastu nada, ove godine su ponovili uspjeh na radost svih Korčulana, članova obitelji, prijatelja i ljubitelja vaterpola koji su se sinoć, u velikom broju, okupili na rivi čekajući katamaran s mladim vaterpolistima. Uz brodsku sirenu orila se kapekaška himna, dok se Korčula crvenila od brojnih bengalki i vatrometa. Mladi vaterpolisti KPK-a su tijekom turnira uvjerljivim pobjedama iza sebe ostavili najbolje hrvatske vaterpolo klubove, zagrebačku Mladost i riječko Primorje EB, a u finalu su s čak pet golova razlike bili bolji od dubrovačkog sastava Jug CO. Osim titule prvaka, među kapekašima odabrani su i najbolji strijelac turnira Marijan Duhović, najbolji vratar Robert Fiorenini te najbolji igrač turnira Toni Mozara.

Korčulani su ovacijama pozdravili i trenere zaslužne za veliki uspjeh, legendu korčulanskog vaterpola Marinka Bojića te mladog, ali već uspješnog trenera Marjana Kosovića. Uz pjesmu i smijeh, ali i pokoju suzu, otok je dočeko još jedan trofej omiljenog korčulanskog vodenog sporta. Ako uspjesima uu vaterpolu pridodamo sve bolje rezulate plivača i plivačica na državnim i drugim prvenstvima, očigledno je kako se KPK razvija u jedan od najboljih plivačkih klubova Hrvatske. I to samo četiri godine od svečanog otvaranja natkrivenog bazena.
 

Naslovnica Korčula

Najčitanije

OTOK U BIJELOM Na Korčuli pao snijeg

OTOK U BIJELOM Na Korčuli pao snijeg
Na Korčuli su pale prve pahulje snijega. Iako se mještani nadaju snijegu u svojim naseljima, za sad je nekoliko ...
OTOK U BIJELOM Na Korčuli pao snijeg

Najnovije