StoryEditorOCM
KonavleRACIONALIZACIJA NA DJELU

OTP zatvara poslovnicu na Grudi, pogledajte gdje će još staviti ključ u bravu

Piše MRK
2. listopada 2019. - 17:53
Digitalizacija bankarstva zatvorila je zasad vrata poslovnica OTP banke na Lastovu i na Grudi. Na zatvaranje poslovnice na Grudi Konavljani su burno reagirali u Facebook grupi 'Zavazda Konavle'.

Lastovo i Gruda tek su prve među poslovnicama koje ova banka ima namjeru zatvoriti u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Na izravan upit planira li se zatvaranje poslovnica u Srebrenom, RK Srđ, u Cavtatu, Zračnoj luci Dubrovnik iz OTP-a odgovaraju:

- Svaka je organizacija živi organizam koji se vremenom mijenja i usklađuje s poslovnim trendovima i zahtjevima te se zasigurno sadašnji izgled i organizacija OTP banke ne može smatrati konačnom. Poslovni smo subjekt i sve odluke o zatvaranju, otvaranju ili relokaciji bilo koje naše poslovnice bit će posljedica racionalnog poslovnog promišljanja o čemu ćemo kao i do sada na vrijeme obavijestiti sve naše klijente - objasnili su racionalizaciju iz središnjice OTP banke.

U svom odgovoru iz bančine službe dodaju kako "digitalizacija mijenja način poslovanja svih banaka i u skladu s tim i klijenti mijenjaju svoje navike te sve manje fizički odlaze u poslovnice i za svoje dnevne financijske transakcije koriste ostale kanale poslovanja sa svojom bankom. Upravo zbog toga banke mijenjaju svoju organizacijsku strukturu širenjem odjela koji se bave digitalnim kanalima, a poslovnice sve više dobivaju savjetodavnu ulogu u poslovanju s građanstvom, a manje služe za dosadašnje usluge kao što su uplate na račun, isplate ili plaćanje računa. Samim time jasna je potreba za manjim brojem poslovnica nego što je to bilo prije nekoliko godina, a konkretno kod OTP banke imamo i specifičnost spajanja sa Splitskom bankom prošle godine gdje je postojao jako velik broj poslovnica na vrlo bliskim lokacijama."

Informaciju da je jedan od razloga zatvaranja poslovnica nedostatak kadra i neprivlačne plaće, demantiraju: plaće svih djelatnika OTP banke usklađene s tržišnim kretanjima, pišu iz banke koja se smatra konkurentnim poslodavcem u smislu visine redovnih dohodaka, nagrada za učinak, kao i dodatnih beneficija njenih djelatnika.
27. travanj 2024 00:25