StoryEditorOCM
KonavleDRUŠTVO NAŠA DJECA GRUDA

VELIKE AVANTURE MALIH PLANINARA Prvi koraci u prirodi

Piše DV Foto: Društvo Naša djeca Gruda
19. prosinca 2018. - 10:15
Društvo Naša djeca Gruda u suradnji s HPD Sniježnica, a u sklopu projekta "Prvi koraci u prirodi" kroz mjesec studeni i prosinac imali su planinarsku avanturu. Naime, održana je mala planinarska škola.
 
Prvi uspon odrađen je na Petci, dubrovačkoj zelenoj oazi. Mali planinari svoju pustolovinu nastavljaju pješačeći poučnom stazom od Čilipa do Cavtata, brojeći korake, uživajući u prirodi i učeći od iskusnih planinara.
 
Korake broje i dalje novom subotom kada je vesela i neumorna ekipa planinara serpentinama stigla do Srđa i uživala u najljepšem pogledu. Izlet je bio i vrlo poučan. Posjetili su Muzej domovinskog rata, a njihovi voditelji Jovanka Cvetinović i Vlaho Koprivica naučili su ih što je zamka i kako vezati čvorove.
 
Svi mali planinari su dobili zamku na poklon. Završetak male planinarske škole bio je upotpunjen druženjem i aktivnostima u Adrenalinskom parku Cadmos Village. Domaćin im je bio Zoran Ateljević koji im je pokazao što park sve nudi i omogućio djeci prolaženje kroz 1. stupanj adrenalinskog parka.
 
Ponovili su planinarske čvorove i okrijepili se sokom i pizzom. Na kraju druženja djeci su podijeljene diplome i prigodni pokloni. Obećanu Sniježnicu, koju nisu mogli posjetiti zbog loših vremenskih uvjeta ostavljaju za proljeće!
 
"Ovim putem Društvo Naša djeca Gruda želi još jednom zahvaliti OTP banci, na dodijeljenim sredstvima za realizaciju ovog projekta, HPD Sniježnici s voditeljima Jovankom I Vlahom, koji su im nesebično pokazali svoje znanje i naučili ih još više voljeti i poštovati prirodu, jer kao što kažu, njihovi mali koraci u prirodi, zahvaljujući upravo njima, postali su veći", napisali su iz Društva Naša djeca.
 
27. travanj 2024 05:57