Županija Konavle

RAZMJENA ISKUSTAVA I ZNANJA

AGROTURIZAM KONAVLE Edukacijski izlet u Općini Ravno

RAZMJENA ISKUSTAVA I ZNANJA
Nakon što su poduzetnici i predstavnici općine Ravno prošle godine bili na edukacijskom izletu u Konavlima sa željom da posjete primjere dobre prakse Konavoskih agroturizama, ovoga vikenda je delegacija Agroturizma Konavle i predstavnika općine Konavle gostovala u općini Ravno.

Domaćini predvođeni načelnikom općine Ravno gospodinom Andrijom Šimunovićem upoznali su goste s povijesnom i kulturnom baštinom svoga kraja, predstavili novu Turističku monografiju općine Ravno i pokazali zanimljive lokalitete, primjere dobre prakse ali i one potencijalne za razvitak ruralnog turizma.

Općina Ravno ima napredniju poljoprivrednu proizvodnju i uspješno provedenu komasaciju poljopriverednog zemljišta što nama u Konavlima tek predstoji ukoliko želimo daljni razvoj ruralnog prostora Konavala – istaknuo  je Ivo Vodopić, predsjednik Agroturizma Konavle. 

Općinski djelatnici i poduzetnici ruralnog turizma tako su posjetili: rodnu kuću oca Ruđera Boškovića u Orahovu Dolu, najpoznatiju pećinu u Bosni i Hercegovini – Vjetrenicu i njen muzej, nedavno obnovljena željeznička zdanja u Ravnome – hotel Stanica i Zavali – gostionica Zavala koji mogu primiti veći broj izletnika, ali i vinare i voćare koji predstavljaju izuzetan potencijal u razvoju ruralnog turizma ovog kraja.

Vjerujemo da će stanovništvo općine Ravno slijediti dobar primjer razvoja sredine kroz razvoj obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, po modelu razvoja agroturizma u Konavlima, budući da to područje  ima izrazit prirodni potencijal, bogatu povijesnu i tradicijsku baštinu i podršku vodećih ljudi općine. Želja nam je i u budućnosti ostvarivati dobru suradnju kako s poduzetnicima ruralnog turizma i predstavnicima nama susjedne Općine Ravno tako i sa predstavnicima drugih regija  u cilju izmjene iskustava i stalnog poboljšanja kvalitete ponude dubrovačkog zaleđa  – naglašavaju iz Agroturizma Konavle
 
 
Naslovnica Konavle

Najčitanije

Snijeg u Konavlima i na Pelješcu

Snijeg u Konavlima i na Pelješcu
Iako u gradu pada kiša, konavoska brda su se zabijelila, a snijeg je pao i na Kuni na Pelješcu. Zabijelila su se...
Snijeg u Konavlima i na Pelješcu

Konavoski komin je otvorio svoja vrata!

Konavoski komin je otvorio svoja vrata!
Konavoski komin se smijestio u ugodnom i prirodnom ambijentu malog mjesta Velji do gdje će vas dočekati ljubazno...
Konavoski komin je otvorio svoja vrata!

Najnovije

Južina malo udarila u glavu 

Južina malo udarila u glavu 
Vožnja u krivom smjeru jedan je od ozbiljnijih prometnih prekršaja koji može opasno ugroziti sudionike u prometu...
Južina malo udarila u glavu