StoryEditorOCM
KonavleNA LETU IZ GRAZA ZA DUBROVNIK

NESREĆA U ZRAČNOJ LUCI Cessna pala prilikom slijetanja, očevid zakazan za sutra

Piše DV
25. srpnja 2018. - 22:49

Manji zrakoplov Cessna 182L Skylane OE-DDU pao je ovog popodneva prilikom slijetanja na dubrovačku Zračnu luku. Posada je preživjela pad, a Zračna je luka neko vrijeme bila potpuno zatvorena za sav promet. Kako nam je potvrdio glavni istražitelj za nesreće u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu Danko Petrin, izlazak ekipe za očevid počinje sutra.

"Zasad znamo osnovne informacije o tome što se i kad dogodilo. Nakon završetka istrage imat ćemo potpunu informaciju o okolnostima koje su do nesreće dovele", izjavio je Petrin.

U padu su teško ozlijeđene tri osobe koje su vozilima hitne medicinske pomoći prebačene u Opću bolnicu Dubrovnik, a Zračna luka od 17 sati i 10 minuta ponovno je otvorena za sav promet. U vrijeme slijetanja Cessne iznad Dubrovnika je bilo grmljavinsko nevrijeme, što se spominje kao uzrok izlijetanja s piste, na što je istražitelj Petrin izjavio kako ne bi špekulirao o tome prije kraja istrage. Nakon pada u Zračnoj je luci odmah aktivirana spasilačka služba ZL, vatrogasci i hitna pomoć. Trenutno policija osigurava cijelo područje, potvrdili su iz PU Dubrovačko-neretvanske.

Troje putnika iz zrakoplova van su životne opasnosti, potvrdio je ravnatelj dubrovačke Opće bolnice dr. Marijo Bekić, dodajući kako će dvoje nakon obrade biti pušteni, dok će jedan muškarac biti hospitaliziran zbog otvorenog prijeloma potkoljenice.

26. travanj 2024 16:48