StoryEditorOCM
KonavleĆIHU - HUU!

ĆIRO DOBIO NASLJEDNIKA Kroz Cavtat vozi vlakić Pera Bijađije! 

Piše GB
16. srpnja 2018. - 15:02

Konavle su dobile prugu! Istina, nije to vlak kao nekadašnji Ćiro, nema tračnica ni perona, ali je zato vozni red striktan, a postaje strateški raspoređene duž cijelog Cavtata. Za one koji ne znaju, od lipnja sjedištem Općine Konavle prometuje turistički vlakić kojim upravlja 'vlakovođa' Pero Bijađija.

Iskusni vozač iz Dubravke svakodnevno prevozi turiste i domaće znatiželjnike od polazne stanice na parkiralištu Rat preko uvale Tiha do cavtatskih hotela i natrag. Prva panoramska vožnja je ujutro u 10, pa svakog punog sata sve do 11 navečer kroz deset postaja, u trajanju od pedesetak minuta. No, vlakić nije u Cavtat pao s Marsa.

Za projekt je trebalo ishoditi cijelo brdo dozvola. Uz Općinu, vlakić su kao sasvim novo prijevozno sredstvo na lokalnim prometnicama morali odobriti i MUP i Županijska uprava za ceste prema posebnom prometnom elaboratu Tomislava Demarina.

Strojovođa Pero usto mora imati čak tri prometne dozvole kako bi uopće mogao raditi. Kuda vozi i što sve nudi cavtatska pruga, doznajte u novom broju Dubrovačkog vjesnika...
 

26. travanj 2024 07:06