StoryEditorOCM
KonavleU AGROTURIZMU "VINARIJA BOTARO" U DRVENIKU

TEMATSKA VEČER AGROTURIZMA Priče o Konavlima i isprepletenim ljudskim sudbinama

Piše DV
18. veljače 2018. - 14:24

Gromoglasnim pljeskom okupljenih završilo je prva ovogodišnja tematska večer Agroturizma Konavle održano u agroturizmu „Vinarija Botaro“ u Drveniku. Antun Burđelez održao je prezentaciju svog istraživanja na temu „Nesreće i nezgode zrakoplova u Konavlima tijekom II svjetskog rata“. „To je samo naslov, a ovdje se zapravo radi o pričama iz povijesti Konavala koje diraju u najdublje ljudske osjećaje.“

Antun je ispričao nevjerojatne priče, potkrepljene dokazima, autentičnim dokumentima i fotografijama, do kojih je došao u svom jednogodišnjem istraživanju. To su priče o sudbinama stranih vojnika koji su sudjelovali u zrakoplovnim nesrećama u Konavlima, ali i priče o Konavljanima, ljudima koji su pomagali unesrećenima bez obzira na čijoj su se strani borili. Istraživanje Antuna Bruđeleza otkriva isprepletene ljudske sudbine, ali ujedeno pokazuje kako i u najokrutnijim vremenima ljudi mogu zadržati moralne principe, ljudskost i čovječnost. „Ovo nisu moje priče, već priče Konavala, te kao takve imaju izniman potencijal za turističku valorizaciju“ zaključio je Burđelez.

Nakon prezentacije istraživanja domaćini večeri agroturizam „Vinarija Botaro“, pripremili su tematski zalogaj, pa je druženje nastavljeno uz pileća krilca i izvrsna vina „Vinarije Botaro“. Agroturizam Konavle nastavit će i u nadolazećim tjednima organizirati nove zanimljive tematske večeri.

26. travanj 2024 12:26