Županija Konavle

PROJEKT KOJI SE OČEKIVAO DESETLJEĆIMA

'Vrijeme je da Cavtat dobije ulaz kakav zaslužuje'

PROJEKT KOJI SE OČEKIVAO DESETLJEĆIMA

Projekt rekonstrukcije ulaza u Cavtat, točnije, križanja s magistrale na Zvekovici, koji se očekivao desetljećima, ulazi u završnu fazu realizacije. Sva potrebna dokumentacija je odavno prikupljena, kompletiran je proces izvlaštenja i otkupa zemljišta, a radovi se odvijaju punim intenzitetom.
”Desetljećima smo čekali na početak radova koji će riješiti prometne gužve i čepove koji su izazivali veliko nezadovoljstvo kod Konavljana. Proces projektiranja i ishodavanja svih potrebnih dozvola trajali su predugo, ali na svu sreću to je sada iza nas te je vrijeme da Cavtat dobije ulaz kakav zaslužuje s obzirom na prometnu opterećenost tijekom sezone. S radovima bi trebali završiti do rujna ove godine, a vrijednost projekta iznosi gotovo 20 milijuna kuna”, rekao je načelnik Općine Konavle Božo Lasić.
Inače, ugovor o rekonstrukciji vrijedan 19,38 milijuna kuna potpisali su u svibnju predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić i predsjednik Uprave Osijek-koteksa Zoran Škorić.
Predsjednik Uprave HC-a Josip Škorić tom prilikom je rekao kako će se tim projektom riješiti opasno križanje i veliki problem.
”Ovim ćemo konačno riješiti skretanje sa Zvekovice prema Cavtatu. To je projekt za koji je dokumentaciju isfinancirala Županijska uprava za ceste, a mi ćemo isfinancirati radove do kraja”, rekao je tada Škorić.

Naslovnica Konavle

Najčitanije

Snijeg u Konavlima i na Pelješcu

Snijeg u Konavlima i na Pelješcu
Iako u gradu pada kiša, konavoska brda su se zabijelila, a snijeg je pao i na Kuni na Pelješcu. Zabijelila su se...
Snijeg u Konavlima i na Pelješcu

Najnovije