StoryEditorOCM
KonavleU SUBOTU: KONAVLE POD ZVIJEZDAMA - ČUDESNI SVEMIR

Ne zaboravite ponijeti dugi rukav!

Piše DV
23. lipnja 2017. - 18:08

Konavle pod zvijezdama – Čudesni svemir naziv je manifestacije koja se sutra, u subotu 24. lipnja, održava u Konavlima. Događanje započinje u 21:00 sat paljenjem ivandanskog vignja uz uvodno izlaganje o narodnoj tradiciji vezanom uz ovaj običaj etnologa Ivice Kipre, a u nastavku će gost večeri, astronom Ante Radonić, naš najpoznatiji popularizator astronomije i dugogodišnji voditelj popularno-znanstvene emisije Andromeda sve posjetitelje uvesti u tajne svemira.
Organizatori, Agroturizam Konavle i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije, uz potporu Turističke zajednice općine Konavle su se potrudili da ovo zanimljivo večer bude sadržajno pa će tako osim tematskog (G)Astro zalogaja za posjetitelje biti osigurani i prigodni rekviziti, nagradna igra i teleskopsko promatranje svemira.
Konavle pod zvijezdama se održavaju na livadama oko kućerice Agroturizma Kameni Dvori u Lovornom Polju. Nekoliko napomena za sve koji odluče doći na ovo događanje: ne zaboravite ponijeti dugi rukav jer je u Polju svježe; Do mjesta događanja je najbolje doći cestom preko Grude prema Ljutoj te nakon mosta na Ljutoj produžiti ravno cestom kroz konavosko polje u smjeru samostana u Pridvorju; ulaz za sve posjetitelje i svi sadržaji su slobodni.

26. travanj 2024 23:11