Županija Konavle

RADOVI U ČISTOJ LUCI NASTAVLJENI BEZ DOZVOLE

Lasić podnio prijavu Državnom odvjetništvu

RADOVI U ČISTOJ LUCI NASTAVLJENI BEZ DOZVOLE

Kandidat HDZ-a za načelnika Općine Konavle, ujedno i aktualni zamjenik načelnika Božo Lasić podnio je prijavu Općinskom državnom odvjetništvu (ODO) u Dubrovniku zbog devastacije pomorskog dobra na predjelu Čiste luke u Cavtatu.
Lasić je u svojim dopisima ustvrdio kako je građevinska inspekcija zabranila radove na predjelu Čiste luke još sredinom svibnja, no kako to nije spriječilo investitore Luku i Mija Vidaka da i dalje nastave.

''Tamo su danas stigli i mikseri betona, pa to stvarno nije normalno. Kojoj instituciji se više treba obratiti da bi se ovo bezakonje zaustavilo'', ogorčen je Lasić koji je još u ponedjeljak tražio od građevinske inspekcije da ponovno izađe na teren.
Kako se navodi u dopisu poslanom Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja, ali i ODO-u, radovi su nastavljeni, a komunalni redar je ustvrdio kako je ploča o zabrani radova uklonjena.

''Komunalni redar je utvrdio da je ploča skinuta, a radovi, odnosno devastacija pomorskog dobra nastavljena. Prema našim saznanjima radove izvode Luka i Mijo Vidak iz Cavtata, koji su nakon jučerašnje intervencije policije ponovno nastavili s radovima. Ovakvim bezobzirnim ponašanjem krše se svi zakonski i podzakonski propisi, uništava se okoliš i devastira pomorsko dobro. Očito je da naše obraćanje svim nadležnim institucijama ne može spriječiti pojedince u njihovom naumu da sebi na nezakonit i nasilan način pribave korist te smo prisiljeni ponovno skrenuti pozornost na ovaj slučaj i zamoliti da se isti riješi'', stoji u dopisu koji je 22. svibnja poslan resornom Ministarstvu.

Lasić je napomenuo kako je je cijeli slučaj prijavio Općinskom državnom odvjetništvu, no kako usprkos pozivima i apelima nema saznanja što se poduzima u ovom slučaju.

''Očito je da naše obraćanje svim nadležnim institucijama ne može spriječiti pojedince u njihovom naumu da sebi na nezakonit način i nasilan način pribave korist te smo prisiljeni uputiti podnesak i predložiti Općinskom državnom odvjetništvu poduzimanje radnji u ovom slučaju'', navodi u dopisu ODO-u Lasić.

Naslovnica Konavle

Najčitanije

Snijeg u Konavlima i na Pelješcu

Snijeg u Konavlima i na Pelješcu
Iako u gradu pada kiša, konavoska brda su se zabijelila, a snijeg je pao i na Kuni na Pelješcu. Zabijelila su se...
Snijeg u Konavlima i na Pelješcu

Najnovije