StoryEditorOCM
Konavle50 GODINA STAŽA ŽUPNIKA ČILIPA

BLATO Zlatomisnik don Josip Barišić predvodio slavljeničku misu

Piše DV
1. svibnja 2017. - 11:13

Zlatomisnik don Josip Barišić, župnik župe sv. Nikole Čilipi, na blagdan sv. Vincence, 28. travnja, predvodio je jutarnje svečano misno slavlje u župnoj crkvi Svih Svetih u Blatu, u župi u kojoj je župnik bio od 1995. do 2003. godine.

Ovim misnim slavljem župnik Barišić proslavio je 50. obljetnicu svećeničkog djelovanja, a na kojem su uz sadašnjeg župnika don Željka Kovačevića koncelebrirali don Stipo Miloš, župnik župe sv. Srđa i Baha Pridvorje i bivši blatski župnik od 2003. do 2009. godine, don Frano Markić, župnik župe sv. Marije Magdalene Putniković koji ove godine također obilježava 50. godina svećeništva, i don Vlado Markić, župnik župe sv. Roka Lumbarda.
 
Misnom slavlju prethodio je svečani ulazak bratima bratovštine „Svih Svetih“ i „Svete Vincence pod zaštitom srca Isusova“. Na početku misnog slavlja ministranti Ivan Dominik Sardelić i Mario Tulić pročitali su prigodan tekst kojim su pozdravili zlatomisnika Barišića, a u sklopu kojeg je ministrant Tulić istaknuo kako ga je župnik Barišić krstio dok je bio na župi u Blatu.
 
U propovijedi je župnik Barišić ispričao anegdotu kako bi mu majka uvijek, kad bi ga vidjela s puno papira koje je pripremao za nadolazeće propovijedi,  rekla kako mu to ne treba te da bolje propovijeda kad je bez tolikih papira. Također je izrazio zadovoljstvo što je upravo svoju zlatnu misu mogao proslaviti u župi u kojoj je osam godina bio župnikom.
 
Prije kraja misnog slavlja župnik Kovačević zahvalio je župniku Barišiću što je pristao predvoditi misno slavlje na blagdan sv. Vincence te mu ujedno i čestitao 50. obljetnicu svećeničkog djelovanja. Također prije završnog blagoslova u ime dvaju bratovština bratimi Ivan Vlako i Ante Šeparović poklonili su zlatomisniku sliku ali i i repliku svijeće iz Gruža koja je svijetlila prilikom posjeta pape Ivana Pavla II..
 

25. travanj 2024 21:48