StoryEditorOCM
KonavleDEVETI PUT

Mirisi Božića u Konavlima počeli uz salve smijeha

Piše dv
24. prosinca 2016. - 11:02

Vremeplovnom kolendom, sa šaljivim prikazom početaka turizma u Cavatu, započeli su sinoć deveti Mirisi Božića u Konavlima. Pred više stotina posjetitelja, glumačka skupina predovođena Nikom Burđelez i Marijanom Trojan, koje su utjelovile cavtatske kundurice, uprizorila je scenarij Vlaha Baule i odvela nas je u dvadesete godine prošlog stoljeća kada je prva skupina turista obilazila cavtatske znamenitosti, te se susrela s poznatim Cavtaćanima – Vlahom Bukovcem (Joško Cvjetković), Tinom Pattierom (Antun Toto Rilović), Jelkom Miš (Paulina Ljubić Grbić), ali i kotarskim namjesnikom (Ivica Puljić), škavacinom (Frane Perišin) i žandarom (Ante Tonći Đurković).
Kako navode organizatori, još jednom je ukazano na značenje cavtatskih povijesnih ličnosti, a kroz niz šaljivih situacija prikazane su nade i predrasude vezane za razvoj turizma. U programu je nastupila i cavtatska limena glazba kao i dječja skupina Radionia božićne kolende iz Dubrovnika pod vodstvom Sanje Dražić i Paole Zekić Dražić.
Mirise Božića otvorio je Frano Matušić, državni tajnik Ministarstva turizma naglasivši uspjeh Agroturizma Konavle i Konavljana, koji je ove godine rezultirao nagradom za najbolju destinaciju ruralnog turizma u Republici Hrvatskoj.
Mirisi Božića u Konavlima nastavljaju se danas u 14 sati na Grudi gdje se održava velika kolenda u narodnim nošnjama. 
 

26. travanj 2024 15:26