StoryEditorOCM
DubrovnikGRADSKI VIJEĆNIK OSVRNUO SE PRIOPĆENJEM

MARO KRISTIĆ O SPORTSKOJ INFRASTRUKTURI Počnite od atletske staze na stadionu u Lapadu

Piše PSD.
22. siječnja 2020. - 10:45

Gradski vjećnik Maro Kristić osvrnuo se priopćenjem na situaciju sa sportskom infrastrukturom u Dubrovniku.
U 2019. godini nogometni Dubrovnik je obilježio okruglih 100 godina svoje klupske povijesti, naveo je Kristić među ostalim dodajući kako je na proslavi gradonačelnik je između ostalog podsjetio na to kako je Grad Dubrovnik, izradio i usvojio Strategiju razvoja sporta te sukladno predizbornim obećanjima najavio velika i ozbiljna ulaganja u sportsku infrastrukturu te da će Grad Dubrovnik ove godine krenuti s rekonstrukcijom gradskog stadiona na Lapadu.

Što se tiče Gradskog stadiona Lapad smatramo kako bi jedino racionalno ulaganje u njega trenutno bilo ulaganje u dovršetak atletske staze, jer nigdje na svijetu ne postoji atletska staza koju čini 150 metara certificirane podloge, a ostatak je makadam. To je neprimjereno svugdje, a posebno u Dubrovniku, ističe Kristić.

Podsjetio je kako Grad Dubrovnik još uvijek nije izradio i usvojio DPU Športsko - rekreacijskog parka Gospino polje koji je utemeljen na realnim i ostvarivim potrebama za sportskom infrastrukturom, a smatramo kako se pametnim planiranjem i ulaganjima u održivu sportsku infrastrukturu na području Gospinog polja mogu riješiti gotovo sve infrastrukturne sportske potrebe Grada.

Koliko god radovala najnovija rukometna kandidatura koja bi Dubrovniku možda mogla donijeti novu sportsku dvoranu, ona neće biti ostvariva bez izrade i donošenja novog DPU-a koji predviđa izgradnju jednog takvog objekta, naveo je među ostalim gradski vijećnik Maro Kristić.

27. travanj 2024 00:01