StoryEditorOCM
DubrovnikRAZVOJNI PROJEKTI GRADA DUBROVNIKA

Uređeno dječje igralište u Mokošici, OŠ Montovjerna prije roka, nogometašima u Gospinom polju travnjak s certifikatom Fife...

Piše Grada Dubrovnik
17. siječnja 2020. - 10:36
NOVA MOKOŠICA

Uređeno dječje igralište kod „Kissa“

Igralište u ulici Od izvora u Novoj Mokošici dobilo je novo, šarenije i veselije ruho. Podloga je uređena na način da je na postojećoj betonskoj površini ugrađena ugrađena lijevana anti traumatska podloga ukupne debljine 30 milimetara u različitim bojama i ornamentima, prilagođena djeci vrtićkog i školskog uzrasta. Radove vrijedne 258.617,50 kuna s PDV-om izvela je tvrtka Quadrata M2 iz Zagreba, a u narednim mjesecima oslikat će se i zidovi uz igralište motivima koji će dodatno vizualno upotpuniti ovaj prostor.

OŠ MONTOVJERNA

Završetak radova na novoj školi prije roka

Prošlo je točno godinu dana od početka rušenja male škole na Montovjerni, na čijem mjestu je izgrađena potpuno nova zgrada. Radovi se privode kraju, a s obzirom na dosadašnju dinamiku, bit će završeni znatno prije ugovorenog roka. U tijeku su završni montažerski radovi na instalacijama, radovi na fasadi te unutarnji ličilački radovi, a potrebno je još izvesti radove na parkingu i uređenju okoliša.

U novoj školi bit će ukupno 16 novih učionica za 448 učenika te dvodijelna sportska dvorana s pratećim sadržajima, blagovaonica i knjižnica, dodatne učionice za izborni predmet, kao i prostori za pedagoga i psihologa. Ukupna vrijednost radova na izgradnji škole iznosi 70.623.228,55 kuna s PDV-om.

U srijedu je gradilište obišao gradonačelnik Mato Franković u pratnji svojih suradnika i privremene ravnateljice škole Snježane Vlahinić. ''Još će trebati otprilike dva mjeseca dok se sve skupa završi, ali to je prije predviđenih rokova tako da smo zadovoljni i napretkom i kvalitetom izvedenih radova.

Sve će biti spremno do početka nove školske godine u rujnu.“ rekao je prilikom obilaska gradonačelnik Franković. Vlahinić je najavila kako će nastava biti organizirana u jednoj smjeni te imati i mogućnost produženog boravka za niže razrede.




Raspisana je javna nabava za namještaj i opremu

Grad Dubrovnik raspisao je javnu nabavu za namještaj i opremu u vrijednosti 4.2 milijuna kuna bez PDV-a. Novu školsku zgradu treba u potpunosti opremiti, stoga se nabavlja sve, od namještaja za učionice i urede, do opreme za sportsku dvoranu te školsku kuhinju. Nabava je tako podijeljena u tri grupe, s procijenjenim iznosima: namještaj - 3.6 milijuna kuna, dvorana – 970 tisuća kuna i kuhinja – 690 tisuća kuna.


SPORTSKA INFRASTRUKTURA

Bolji uvjeti za nogometaše u Gospinom polju





Završeno je uređenje nogometnog terena s pripadajućim svlačionicama u Gospinom polju, a službeno ga je u ponedjeljak otvorio gradonačelnik Mato Franković.

Investicija vrijedna 6,7 milijuna kuna s PDV-om obuhvatila je izradu izradu igrališta s umjetnom travom te novi kontejnerski sklop sa svlačionicama, sanitarnim čvorovima i pomoćnim prostorijama, a radovima je koordinirala Javna ustanova Športski objekti Dubrovnik. Prilikom otvorenja gradonačelnik je najavio daljnje radove na izgradnji još jednog terena do postojećeg igrališta te uređenje tribina i njihovo natkrivanje.

Nogometno igralište dimenzija 113 x 71 metara s terenom za igru površine 101 x 65 metara udovoljava propozicijama za odigravanje utakmica Saveznog ranga, a postavljena trava je certificirana od Fife.

Popratne prostorije imaju 430 metara kvadratnih u zatvorenom i 60 na otvorenom te sadržavaju četiri svlačionice sa sanitarnim čvorovima, sobe za suce i delegate, WC za posjetitelje, dvoranu za sastanke.

Uređenje nogometnog igrališta jedna je od nekoliko investicija u sportsku infrastrukturu koje je Grad Dubrovnik gotovo paralelno pokrenuo, a iste su definirane Strategijom razvoja sporta i sportske infrastrukture u Gradu Dubrovniku od 2018. do 2028. godine.

 
26. travanj 2024 04:42