StoryEditorOCM
DubrovnikRAZVOJNI PROJEKTI GRADA DUBROVNIKA

Dubravici društveni centar, GK Montovjerna novi prostori, Ulica kneza Branimira presvučena novim asfaltom...<br />  

Piše DV
27. prosinca 2019. - 17:06
RURALNA PODRUČJA

Dubravica dobiva društveni centar

Započeli su radovi na izgradnji društvenog centra u mjestu Dubravica, a koji u ovoj fazi obuhvaćaju izradu potpornih zidova kako bi se uredio plato za potrebe ugradnje montažne građevine. Kako bi se olakšao pristup montažnom objektu, predviđena je izgradnja rampe za osobe smanjene pokretljivosti te stubište uz rampu.

U drugoj fazi projekta ispred montažnog objekta u planu je uređenje trga za okupljanje mještana te uređenje okoliša.

Izgradnjom društvenog centra mještani Dubravice napokon će dobiti adekvatne prostorije za organiziranje društvenih događanja, ali i prostorije za održavanje izbora koji su se niz godina održavali u privatnim kućama. Vrijednost prve faze projekta iznosi 295.172,50 bez PDV-a, a izvođač na navedenom projektu je tvrtka Dubrovnik graditeljstvo d.o.o.

PROMETNA INFRASTRUKTURA

Završeno asfaltiranje Ulice kneza Branimira

Sukladno predviđenim rokovima, dovršeni su radovi uređenja asfaltnog kolnika i sanacije Ulice kneza Branimira na Montovjerni. Radovi su bili podijeljeni u faze, a u nešto manje od mjesec dana uređeno je oko 5000 kvadratnih metara asfaltnog kolnika.

Postavljeno je 250 metara nove zaštitne ograde, od predviđenih 460, a ostatak će biti zamijenjen do kraja siječnja 2020. Radove vrijedne oko milijun kuna izvela je tvrtka Tehnogradnja d.o.o., ugovorni izvođač Grada Dubrovnika na održavanju nerazvrstanih cesta i javnih prometnih površina.

GRADSKI KOTAR GRUŽ

Rade se skalini u Ulici Padre Perice

Započeli su radovi na izgradnji nastavka skala u Ulici Padre Perice u Gružu, na njezinom najvišem dijelu, od spoja s ulicom Od Gaja pa do spoja s državnom cestom D8, odnosno ulicom Gornji kono. Izgradnjom skala omogućiti će se pješačka komunikacija stanovnicima koji imaju svoje objekte uz državnu cestu s naseljem Gruž.

Ukupna vrijednost investicije je 546.825,00 kuna s PDV-om, a predviđeno vrijeme trajanja radova 70 dana. Izvođač na izgradnji je tvrtka Gradnja plus d.o.o. iz Dubrovnika.

MJESNA SAMOUPRAVA

Gradski kotar Montovjerna u novom prostoru

Na adresi Liechtensteinov put 11, građanima je od prošlog tjedna dostupan novouređeni prostor Gradskog kotara Montovjerna. U obnovu i adaptaciju prostora Grad Dubrovnik je uložio 120.000 kuna.

Riječ je o prostoru u vlasništvu Grada Dubrovnika, koji je bio u dosta lošem stanju, najviše zbog posljedica vlage te su izvedeni radovi obnove podova, zidova, fasade, izolacije, elektro i vodnih instalacija te postavljena nova vrata.

Nove prostore obišao je dubrovački gradonačelnik Mato Franković, naglasivši pritom važnost gradskih kotareva koji su prvi kontakt sugrađanima s gradskom upravom. Zahvalio se i koalicijskom partneru Željku Ragužu, predsjedniku DUSTRA-e, na odličnoj suradnju i u ovom gradskom kotaru, koji je jedno od najvećih gradskih gradilišta s brojim velikim projektima u realizaciji.

'Sada ćemo imati bolje radne uvjete i bit će lakše građanima koji će nas ovdje moći posjetiti te ih pozivam da dođu, da iznesu svoje probleme kako bismo ih što prije počeli rješavati'', poručio je novi predsjednik GK Montovjerna Ariel Žitković.



Svaki od 25 kotara Grada Dubrovnika u 2020. imat će na raspolaganju do milijun kuna za projekt participativnog budžetiranja. Na zborovima građana građani će odlučivati i glasati o svojim projektima, koji će postati dio proračuna za 2021. godinu.
 
26. travanj 2024 16:07