StoryEditorOCM
DubrovnikFALI KADRA, ALI NE I KVALITETE

PRIZNANJE ZA OPĆU BOLNICU Dubrovačko rodilište prijatelj djece

Piše DV
30. studenog 2019. - 12:20
U Ministarstvu zdravstva RH Opća bolnica Dubrovnik je dobila Potvrdu za uspostavu obaveznog sustava kvalitete uz 96 posto ispunjenih standarda odnosno ostvarenih 402 od 440 mogućih bodova.

Potvrdu su u ime OB Dubrovnik preuzeli pomoćnik ravnatelja za kvalitetu Stjepan Đuričić dr.med.spec, infektolog i voditelj Odjela za kvalitetu, edukaciju, suzbijanje bolničkih infekcija i vanjske pacijente Niko Car mag.med.techn.

Postignuti rezultat prikupljen vanjskom procjenom predstavljen predstavnicima Svjetske banke 26. rujna 2019, a rezultat je službeno prihvaćen od Svjetske banke 31. listopada, pri čemu je Opća bolnica Dubrovnik u potpunosti uspostavila sustav obaveznih standarda kvalitete zdravstvene zaštite.

Uspostavljen sustav obaveznih standarda kvalitete zdravstvene zaštite predstavlja međukorak prema akreditaciji bolnice i stalnom unapređenju kvalitete zdravstvene zaštite prema novom Pravilniku o akreditacijskim standardima kvalitete za bolničke zdravstvene ustanove.

U srijedu je Općoj bolnici Dubrovnik uručeno i priznanje 'Rodilište - prijatelj djece'

U Ministarstvu zdravstva RH ravnatelj OB Dubrovnik doc.prim.dr.sc Marijo Bekić, dr.med. primio je priznanje "Rodilište - prijatelj djece" za rodilište u OB Dubrovnik.

Sukladno kriterijima globalne inicijative za promicanje i podršku dojenja "Baby - Friendly Hospital Initiative" koju su pokrenuli Svjetska zdravstvena organizacija i UNICEF 1991. Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske i Ured UNICEF-a za Hrvatsku obnovili su naziv Rodilište - prijatelj djece za rodilište OB Dubrovnik i rodilište DZ Metković, u znak priznanja za učinjene napore i postignute rezultate u humanizaciji odnosa prema majci i djetetu, poticanju dojenja i kvalitetnoga ranog odnosa između roditelja i djece.
26. travanj 2024 19:47