StoryEditorOCM
DubrovnikRADUKA POPUSTIO - STIŽU STROJEVI

Počinje gradnja ceste za Pobrežje

27. studenog 2019. - 16:22
-Financijski još uvijek nije sve potpuno riješeno, ali sam se u ime napretka svoga grada suglasio da građevinari mogu započeti s radovima. Nadam se kako sam time pokazao da je i meni stalo da se planirana cesta za Pobrežje što prije izgradi te uredi parcela preko koje ide trasa te ceste!

Time je dubrovački poduzetnik i branitelj Nikša Eradulović Raduka komentirao činjenicu da su izvođači radova i njihovi koopoeranti postavili dio mehanizacije i kontejnerskih kućica za potrebe logistike te boravka dijela radnika na plato bivšeg deponija građevinskog otpada koji se duže od desetljeća gomilao na parceli u Radukinom vlasništvu. Podsjetimo, Radulović je Gradu Dubrovniku prodao dvije čestice zemlje u obuhvatu buduće ceste za Pobrežje, ali je je zbog činjenice da mu je isplaćeno samo 30 posto dogovorene odštete za njih, odlučno reagirao te stopirao početak radova nakon što je podizvoditelj radova na spomenutu parcelu doveo teške građevinske strojeve. Tada se Raduka oštro usprotivio takvom potezu te su strojevi vraćeni na plato luke Gruž, dok su iz gradske uprave ustvrdili kako je kooperant glavnog izvođača radova "samoincijativno i ničim izazvan doveo te strojeve". Stoga mu je rečeno da ih makne, a dodajmo i to kako je početkom ovog mjeseca dubrovački gradonačelnik Mato Franković za Radukine zahtjeve rekao kako su "potpuno legitimni" te da naglasio uvjerenje da će odlagalište biti sanirano u roku dva mjeseca.

Time su, zapravo, počeli radovi kojima će se od zapadnog prilaza Mostu dr Frana Tuđmana izgraditi magistralna cesta za Pobrežje i Osojnik. Time će desna obala Omble dobiti primjereniji izgled a prigradska će naselja u području Rijeke dubrovačke dobiti višestruko kvalitetniju i bržu vezu sa gradom, a to će otvoriti i mogućnost bržeg širenja te stanogradnje sjeverozapadno od središta županije.
27. travanj 2024 02:37