StoryEditorOCM
DubrovnikZAJEDNICA TEHNIČKE KULTURE

AERONAUT 5 Avioni od papira letjeli dvoranom Pomorske škole

Piše DV
23. studenog 2019. - 17:19
Sinoć je započela peta po redu manifestacija Aeronaut predavanjem koje je održao Vinko Šoljan, član Aerokluba Split, koji iza sebe ima preko 500 sati leta, a zadnje dvije godine je prvak Hrvatske u zrakoplovnom jedriličarstvu. Na njegovim predavanjima je naše sugrađane upoznao sa zrakoplovnim jedriličarstvo i kako postati pilot jedrilice. Nakon njega je Stjepan Bedić, član Aerokluba Nimbus, kapetan civilnog zrakoplovstva održao zanimljiva predavanja o komercijalnom zrakoplovstvu, te o projektu leta u stratosferu.

Danas je u dvorani Pomorsko-tehničke škole Dubrovnik održano tradicionalno natjecanje u izradi i bacanju papirnatih aviona. Najbolji natjecatelji osvojili su vrijedne nagrade, a dvoranom su zujali papirnati modeli aviona koje su napravili najmlađi natjecatelji uz pomoć mentora.

Zadnjeg dana Aeronauta 5 u nedjelju 24.11. od 13:00 do 15:00 u dvorani Pomorsko-tehničke škole Dubrovnik će započeti nova Liga modela. Liga modelaće se nakon toga nastaviti i sljedeće dvije subote 30.11.i 07.12.

Aeronaut 5 organizira Aeroklub Nimbus u suradnji sa Zajednicama tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika, te uz potporu Sveučilišta u Dubrovniku i Pomorsko-tehničke škole Dubrovnik.
26. travanj 2024 06:47