StoryEditorOCM
DubrovnikNEMA OPASNOSTI OD URUŠAVANJA, SVOJ KOMENTAR DAO I PREDSJEDNIK GRADSKOG KOTARA

Ulica bana Josipa Jelačića sigurna je za ljude i imovinu, tako kažu stručnjaci Građevinskog fakulteta

Piše DML
Foto: DV
20. studenog 2019. - 12:31
Ulica bana Josipa Jelačića jutros je otvorena za promet, više od šest mjeseci nakon zatvaranja ove prometnice koja je jedna od 'žila kucavica' grada. Zatvorena je zbog opasnosti od urušavanja koju su prouzročili građevinski radovi na izgradnji dviju zgrada u podnožju, ustanovila su vještačenja dvojice sudskih vještaka.
Ulica je za sav promet bila zatvorena od 10. svibnja ove godine. Prije nego su je potpuno zatvorili za promet, tri mjeseca je na snazi bila privremena prometna regulacija ovom cestom. Vozilo se samo lijevom stranom, dalje od iskopa.
Evo kako današnje otvaranje prometnice komentira predsjednik Gradskog kotara Montovjerna Nikša Đerek:
- Drago mi je da se napokon ta priča privela kraju. Bilo je krajnje vrijeme, ulica koja je u centru grada bila je šest mjeseci zatvorena. Sve je dobro završilo. Uskoro kreće i asfaltiranje ulice Kneza Branimira i nadam se da će to brže i bolje proći – najavio je Đerek. - Ulica bana Josipa jelačića sada je sigurna za prometovanje, barem je tako ustvrdila revizija sanacije koju je napravio Građevinski fakultet u Zagrebu. Sve je učvršćeno, stavljena su metalna sidrišta, bila je oluja, kiša i nevrijeme, a nije bilo daljnjih odrona, sad je to kako treba – istaknuo je Đerek. - Nikakve pogibelji za ljude i imovinu nema, ako je vjerovati stručnjacima s fakulteta – zaključio je.
Stanovnici ulice nadaju se da u budućnosti neće biti novih problema s oštećenjima ulice, ali ih i dalje muče nelegalno zagrađeni parkinzi koji ometaju normalno prometovanje vozila i pješaka duž cijele Ulice bana Josipa Jelačića, a s kojima se do danas nijedna vlast nije uhvatila u koštac.
Jutros od 8:00 sati za promet vozila i pješaka otvorena je Ulica bana Josipa Jelačića. Promet će se regulirat prometnom signalizacijom na način kakav je bio prije stupanja na snagu Odluke o zatvaranju prometa.
Podsjetimo, Upravni odjel za promet Grada Dubrovnika donio je Odluku o prestanku važenja Odluke o zatvaranju dijela Ulice bana Josipa Jelačića. Odluka je donesena zbog prestanka opasnosti od urušavanja Ulice bana Josipa Jelačića.
26. travanj 2024 19:54