StoryEditorOCM
DubrovnikOKUPLJANJE ČLANOVA UDRUGE DRAGOVOLJACA HRVATSKE RATNE MORNARICE U DUBROVNIKU

Uz druženje i pjesmu, prikupljena i pomoć za ratnog suborca

Piše Foto: UD HRM Dubrovniki
4. studenog 2019. - 14:52
Obilježavajući dan osnivanja postrojbe Hrvatske ratne mornarice u Dubrovniku, 31. listopada u najtežim danima jeseni 1991. godine, pripadnici dubrovačke Udruge dragovoljaca HRM okupili su se u velikom broju i nakon 28 godina prošlog četvrtka. Po tradiciji, okupljanje je počelo polaganjem vijenaca ispred spomen ploče svim poginulim pripadnicima HRM i ONB, pored broda - heroja „Sveti Vlaho“ na Batali.

Poslijepodnevno i večernje druženje nastavljeno je u restoranu „Flamingo“ u Župi dubrovačkoj, uz zajedničku večeru sjećanja, uz glazbu i susret starih suboraca koji se na žalost u današnja vremena tako rijetko viđaju. Bilo je to prisjećanje na velike dane ponosa i prkosa iz te jeseni 1991., spominjanje mnogih događaja, dobrih i loših, te spomen na sve kojih više nema, a kako godine odmiču sve ih je veći broj koji polako odlaze. To večer dogovoreni su i neki novi susreti, najavljeni i neki novi planovi, jer ova udruga ima i svoju Braniteljsku zadrugu „Mir“, što je svaku pohvalu, kao što su za pohvalu stalna okupljanja, susreti, a posebno putovanja koja pripadnici ove udruge organiziraju godinama.

Za pohvalu svemu što se toga dana u ime sjećanja dogodilo, svakako je i akcija pomoći svih okupljenih njihovom već duže vrijeme oboljelom suborcu, dragom Ivici Žutiću i njegovoj obitelji. Tu večer prikupljeno je 3 800 kuna pomoći, koje je u ime Udruge i svih okupljenih obitelji predao tajnik Udruge Miho Pejdar.
27. travanj 2024 05:58