StoryEditorOCM
DubrovnikIVANA ĐULA I SURADNICI

LA MUSICA DI NOTTE Karta buke i nespavanja u Lazaretima

Piše DV
4. studenog 2019. - 10:41
Na subotnjoj kavi 9. studenog u 11 sati, bit će predstavljen projekt La musica di notte 2019. - Usred buke grada ili Ako si pošla spavat, sretno!

Projekt La musica di notte drugi je projekt autora koji se bavi zvučnom slikom Grada te njenom rekonstrukcijom u glazbenu formu. Polazišna točka ovogodišnjeg projekta je klasik Dubrovačkih Trubadura koji je obilježio jedno vrijeme i mnoga djetinjstva.
- Zvučna slika grada iz toga vremena više ne postoji. Kako zvuči noćni Dubrovnik danas, može li se u njemu zapjevati pod prozorom svoje drage i može li ta draga uopće spavati, pitanja su koje postavljamo, ne pokušavajući dati jednoznačne odgovore. Biramo slušati i kolažirati čuveno u novi broj male dubrovačke noćne muzike. Uz audio besanih noći ide i pisani dio, Dnevnik nespavanja, u obliku intimnih bilježaka autorice tijekom srpnja i kolovoza 2019. Projekt je realiziran uz potporu Grada Dubrovnika i Ministarstva kulture te u suradnji s Art radionicom Lazareti u sklopu programa "Grad je mrtav. Živio Grad! ARL 2019. - navodi se u pozivu na predstavljanje projekta nastalog prema ideji i konceptu Ivane Đule.

Za audio 'otisak' pobrinule su se Ivana Đula, Luka Vrbanić, Petar Đula Vrbanić, dok tekst pod nazivom 'Dnevnik nespavanja' potpisuje Ivana Đula:
- Korišteni materijali snimljeni su na sljedećim lokacijama: Od Sigurate, Kunićeva, Zamanjina, Dropčeva, Restićeva, Marojice Kaboge, Od Puča, Od Domina, Palmotićeva, Stradun, Prijeko, Plovani skalini, Iza Roka, Gundulićeva poljana, Poljana Marina Držića, Boškovićeva ulica - navodi autorica i zahvaljuje svim koji su pomogli u realizaciji projekta.
27. travanj 2024 03:47