StoryEditorOCM
DubrovnikSTAMBENO ZBRINJAVANJE

Podijeljeni kupoprodajni ugovori trojici branitelja, Franković najavio skoru gradnju braniteljskog naselja na Nuncijati

Piše DV
foto: Antun Masle
23. listopada 2019. - 12:26
Gradonačelnik Mato Franković uručio je jutros ugovore o kupoprodaji stanova u vlasništvu Grada po povlaštenim  uvjetima trojici hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata. Ugovori su uručeni Peru Ćoriću, Peru Sutiću i Božu Pavloviću.

Branitelji će stanove, prema novom Zakonu, otkupiti od Grada Dubrovnika po posebnim uvjetima, propisanim Zakonom o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji i Uredbom o stambenom zbrinjavanju članova obitelji smrtno stradaloga, zatočenoga ili nestaloga hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata, hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata i dragovoljaca iz Domovinskog rata.

Riječ je o stanovima u kojima branitelji već žive, a s obzirom da su se stekli uvjeti za otkup, to im je i omogućeno. Ćorić, Sutić i Pavlović zahvalili su se gradonačelniku na razumijevanju i pomoći.

Tom prigodom gradonačelnik Franković je kazao kako je dobiveno pozitivno mišljenje od konzervatora za braniteljsko naselje na Nuncijati. Već se krenulo u proceduru ishođenja dozvola u skladu s HIA studijom. Očekuje se da će 'papirnati' dio procedure trajati oko šest mjeseci, kad bi se krenulo s realizacijom projekta.

Temeljem navedenih zakona i uredbi, a nastavno na zahtjev branitelja, Ministarstvo hrvatskih branitelja provelo je postupak stambenog zbrinjavanja te dostavilo izračun kupoprodajne cijene stanova. Grad Dubrovnik time nastavlja stambeno zbrinjavanje hrvatskih branitelja, u suradnji s nadležnim ministarstvom, što je jedan od prioriteta ove gradske uprave.
27. travanj 2024 02:03