StoryEditorOCM
DubrovnikODRŽAN MJESNI ZBOR GRAĐANA ZATONA

ZATONJANI SLOŽNI Muku mučimo s velikim brojem vozila, potrebno je proširenje prometnica i konkretna rješenja

Piše DV
Foto: Branka Mumalo/HANZA
11. listopada 2019. - 22:45
U petak u poslijepodnevnim satima održan je Mjesni zbor građana Zatona kojeg je vodio predsjednik mjesnog odbora Zaton, Emilio Puljizević, a također je sudjelovao i gradonačelnik Grada Dubrovnika, Mato Franković. 

Puljizević je uvodno rekao kako je Zbor zamišljen kao okupljanje svih građana na jedno mjesto s ciljem aktivne rasprave o problemima koji su aktualni u mjestu i riješavanju istih. Teme koje su se našle na dnevnom redu te privukle najviše pažnje građana odnosile su se na novi režim prometovanja u Velikom i Malom Zatonu te informiranje o uvjetima za izrađivanje novog Urbanističkog plana uređenja Malog Zatona. Građani su detektirali problem koji se se odnosi na veliki broj vozila koji prolazi kroz njihovo mjesto te su složni kako se radi o jako maloj infrastrukturi. Pozitivnim se ocijenilo pokretanje radova na izgradnji treće trake na prometnici od strane Hrvatskih cesta, a također je najavljena i izgradnja nogostupa od Štikovice do Velikog Zatona.

Gradonačelnik Franković istaknuo je zadovoljstvo radom Mjesnog odbora Zaton i pohvalio organiziranje Zbora građana. Smatra kako je puno problema u Zatonu i da gradska uprava ulaže maksimalne napore kako bi se otklonili problemi. Vjeruje kako su sugrađani prepoznali sve pozitivne stvari koje su napravili za njih i da je Grad uhvatio dobar ritam u provođenju projekata u mjesnim zajednicama. 
26. travanj 2024 19:09