StoryEditorOCM
DubrovnikPRIOPĆENJE ZA JAVNOST 'SRĐ JE GRAD'

Igor Legaz – Don Quijote našeg vremena

Piše PSD.
6. kolovoza 2019. - 12:22
- Popularnost gospara Legaza zasigurno je vezana uz njegovu osebujnu narav, iznimnu upornost i nepopustljivost, no to nije jedino i presudno. Njegova je pojava ujedno i simptom jednog potpuno nesređenog institucionalnog državnog i lokalnog aparata koji svoju nemoć pokazuje i dokazuje posljednjih 30-ak godina - navodi se u priopćenju za javnost kandidacijske liste grupe birača 'Srđ je Grad'. Priopćenje prenosimo u cjelosti:

'I dok smo mislili da će nam oni kojima je draga „hrvatska nam domovina“, i koji se diče polaganjem desnice na predjelima grudnog koša, donijeti jedno novo i konačno uređeno društvo, jedan posve jednostavan čovjek i osvjedočeni lokalpatriot svojim je „akcijama“ pokazao sav promašaj ovog teatralnog hrvatstva i još jednom pokazao da su djela jača od tisuće slatkorječivih fraza.
Nemojte misliti da se Legaza ne želi „slomiti“ i da je slučajno to što je pozvao građane da mu pomognu, nemojte misliti da trenutnoj vlasti u Dubrovniku Legaz nije trn u oku – jer on to jest. I upravo zato jer im godinama svojim djelima kazuje istinu u oči – oni ga nastoje zastrašiti, slomiti, tužiti i diskreditirati. Stoga mu treba stati „iza leđa“.

KONCESIJSKO ODOBRENJE
Obzirom da je gospar Legaz član naše liste Srđ je Grad i da uživa i našu političku potporu, dužni smo javnosti razjasniti okolnosti oko pitanja pomorskog pojasa i Ville Dubrovnik.
Premda je Villa Dubrovnik početkom srpnja ove godine ishodila koncesijsko odobrenje za „iznajmljivanje sredstva“ koje je u naravi motorno plovilo reg. oznake 465 DB i to na lokaciji dijela obale ispred čest. zem. 4871 k.o. Dubrovnik, a koje u naravi jest metalna konstrukcija koja služi kao pristanište – ovo se koncesijsko odobrenje nije smjelo izdati.
Razlog zbog kojeg Vijeće za davanje koncesijskih odobrenja na čelu s gospodinom Blažom Pezom ovo nije smjelo dati jest sasvim jasna činjenica da je ova metalna konstrukcija koja služi kao pristanište potpuno nelegalan objekt. Da tamo nema nikakvog legalnog pristaništa, Vijeće za davanje koncesijskih odobrenja prethodno se moglo uvjeriti na više načina – najprije pregledom GUP-a gdje je jasno vidljivo da se radi o zoni Pu (uređena plaža) i da tamo nigdje nema oznake kojom je GUP-om predviđeno ikakvo pristanište, a koje je neophodno za ovu koncesiranu djelatnost.

ŠTO RADI LUČKA KAPETANIJA?
No, kako je uopće moguće da Villa Dubrovnik već godinama vrši djelatnost klasičnog transfera svojih gostiju koristeći upravo ovaj evidentno nelegalan objekt, pitanje je za ovlaštene inspektore Lučke kapetanije Dubrovnik. Čini nam se nevjerojatnim da se ovo pitanje godinama ne rješava. Stoga i Srđ je Grad upućuje javni poziv da se ovo pitanje hitno riješi i da se javnosti da na znanje – ima li navedena konstrukcija ikakvu lokacijsku, građevinsku i uporabnu dozvolu ili bilo kakvo odobrenje od strane Lučke kapetanije Dubrovnik. U konačnici, zanima nas tko će biti odgovoran za eventualni inspekcijski nemar i postoji li još slučajeva ovakvog dopuštanja nelegalnog pristajanja uz obalu?

PRIJEDLOG SURADNJE
Što se tiče Ville Dubrovnik, vjerujemo da je mnogim našim sugrađanima ostalo u sjećanju da se još nedavno na njihovim službenim stranicama javna uređena plaža reklamirala kao – privatna plaža, čime su obmanjivani gosti hotela, a ponajviše sami Dubrovčani.
No, ako postoji ikakva dobra volja od strane uprave Ville Dubrovnik, a kao dokaz dobrih odnosa s građanima Dubrovnika, predlažemo da oni sami, o svom trošku, naprave javni prilaz kupalištu ispod Ville Dubrovnik, tako da ne mora gospar Legaz s prijateljima krčiti javni put preko područja Biskupije, a da svi mi građani ne moramo prolaziti kroz hotel. Eto, to bi bila gesta koju bismo cijenili' - navodi se u priopćenju 'Srđ je Grad'.
26. travanj 2024 20:36