StoryEditorOCM
DubrovnikINICIJATIVNI SASTANAK

Stranka Ivana Pernara i u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Piše PSD.
17. srpnja 2019. - 13:15
Stranka Ivana Pernara (SIP) službeno je osnovana 7. srpnja, a nakon registracije pri Ministarstvu uprave slijedi osnivanje organizacije Dubrovačko-neretvanske županije te ogranka grada Dubrovnika, kao i ostalih lokalnih ogranaka u županiji. Stranka Ivana Pernara uživa potporu u našoj županiji, članova i simpatizera trenutno ima preko 200.
Na inicijativom sastanku se dogovaralo o budućem ustroju županijske organizacije stranke te se biralo 3 člana u Županijsko Vijeće.
Članovi su se također usuglasili o lokalnom programu djelovanja stranke koja će se na dubrovačkom području zalagati za teme od vitalnog značaja kao što su izmjena i uređivanje GUP-a koji je produkt političke korupcije i pogodovanja te je rezultirao betonizacijom, devastacijom, gubitkom zelenih zona i narušavanjem vizure grada Dubrovnika, a sada prijeti opasnost i da Petka, naša pluća grada, bude dijelom pretvorena u građevinsku zonu.
Također će se boriti za zaštitu i očuvanje Jadranskog mora svjedočeći nekontroliranom zagađenju mora uzrokovanom lošom gradskom infrastrukturom i zagađenjem sa cruisera, jahti i brodica, te za smanjenje zagađenja zraka strožom regulacijom brodova na kružnom putovanju u svrhu zaštite zdravlja građana.
Boriti će se protiv korupcije, pogodovanja i klijentelizma, kao i za zaštitu pomorskog dobra reguliranjem koncesionara i povratom slobodnog pristupa plažama svom lokalnom stanovništvu. Neće izostati ni borba za pitku i čistu vodu kao ustavno pravo svakog građanina. Jedan od važnih faktora za koji će se zalagati je besplatan javni prijevoz svim lokalcima, za bolje uvjete stambenog zbrinjavanja mladih te protiv poreza na nekretnine.
Stranka ima i svog predsjedničkog kandidata za nadolazeće predsjedničke izbore, Ivana Pernara.
Stranka Ivana Pernara se zalaže za ostvarivanje monetarne suverenosti Republike Hrvatske, protiv uvođenja Eura i poreza na nekretnine; za povećanje najnižih plaća i mirovina i smanjenje poreznih davanja; za spriječavanje nastavka privatizacije nacionalnog bogatstva Republike Hrvatske (vode, šume, more); protiv korupcije i kriminala u društvu, za ispitivanje porijekla imovine za sve građane RH; za zaštitu okoliša, prirodne i kulturne baštine, te za zaštitu prava životinja.
Pozivaju sve žitelje Dubrovačko-neretvanske županije da im se pridruže u borbi za bolje i zdravije sutra!
25. travanj 2024 23:20