StoryEditorOCM
DubrovnikAPEL ŽUPANIJSKOG VIJEĆNIKA MARA KRISTIĆA O VILLI RAŠICA

Vijećnici, smognite hrabrosti i doprinesite ostvarenju javnog interesa!

Piše dv
9. srpnja 2019. - 15:28
Sutra je zadnji dan do kada moramo odluciti o korištenju prava prvokupa nad 2/5 građevinskog zemljišta u okviru obuhvata Ville Rašica. Naime, istekom roka od 60 dana od dana zaprimanja zahtjeva za očitovanje o korištenju prava prvokupa stječu se uvjeti da prodavatelj može prodati zamljište bilo kome drugome bez uplitanja Grada, Županije i Republike Hrvatske. Ako se žurno, za sutra ne sazove sjednica skupštine Dubrovačko-neretvanske županije na kojoj ćemo odlučiti o korištenju prava prvokupa nad ovim vrijednim zemljištem, potvrditi će se naše sumnje o sprezi gradskih i županijskih vlasti s vlasnicima 70.000 četvornih metara Park šume Petka i 3/5 građeviskog zemljišta u okviru obuhvata Ville Rašica.

Ističe se to u priopćenju vijećnika u Skupštini Dubrovačko- neretvanske županije  Mara Kristića koji naglašava:

-Kako drugačije protumačiti cijeli niz zakulisnih radnji i čudnih okolnosti u kojima nitko ne zna koji je stav Grada o korištenju prava prvokupa, je li se isti bilo kome očitovao o tome i zašto taj slučaj nije došao do Gradskog vijeća Dubrovnika, kao što je indikativno da je Dubrovačko- neretvanska županija odlučivala o pravu prvokupa zadnji dan prije isteka zakonskog roka od 60 dana. Apeliram na gradske službe da se očituju o tome kada je i je li zahtjev zaprimljen, je li se o njemu odlučivalo i ako je netko o tome samostalno odlučio, zašto je to napravio bez suglasnosti Gradskog vijeća?

Svoje priopćženje Kristić završava pozivom predsjednici Županijske skupštine Vilmi Kosović:- Apleiram na predsjednicu Županijske skupštine da sazove hitnu sjednicu, a na vijećnike da smognu hrabrosti i daju svoj doprinos ostvarenju javnog interesa.
26. travanj 2024 13:41