Županija Dubrovnik

LIBERALIZACIJA TRŽIŠTA

KAKO ME JE ODERAO... Od Ploča do Babinog Kuka vožnju taksijem platio 220 kuna!

LIBERALIZACIJA TRŽIŠTA
Sa stajališta na Pločama do Valamara naš je sugrađanin Maro Bijač uslugu taksi prijevoza platio 202 kune prema izdanom računu , odnosno 220 kuna s napojnicom. Na pitanje vozaču kako je to uopće moguće za tako kratku relaciju, taksist mu je samo ponavljao - 'tako mi je rekao gazda'. "Rekao sam mu, e pa kad ti je gazda tako rekao, sad ću sve slikati i prijaviti" - priča Bijač i sam ne vjerujući koliko ga je koštala vožnja na kratkoj gradskoj relaciji.

Kako se vidi na fotografijama koje nam je ustupio, tu je i službena registracija taksi firme Zaton Veliki j.d.o.o., registracijska oznaka automobila, aplikacija taksimetra i izdani račun.

Kome prijaviti? Ne zna se. Ne zna ni sam Bijač. Sve je 'po PS-u'. Liberalizacija taksi tržišta dozvoljava izračun, očito, kako je kome volja, pa je tako na izdanome računu jedini iznos naveden onaj od 200 kuna. Bez kilometraže, bez cijene po kilometru. Bijač očito nije dobio ni popust za domaće, ali mu nije ni platio samo 202 kune, nego 220. Pošteno, s bakšišem.

"Zamisli da sam se vozio do aerodroma, onaj račun nad kojim su se zgražali u Zadru od 700 kuna bi bio smiješan, mene bi to s ovim taksijem očito došlo dvije tisuće kuna", još u čudu govori naš 'oderani' sugrađanin. Oko toga kome prijaviti ovakav slučaj nema pravog odgovora, zbog čega je odlučio sve objaviti na portalu Dubrovačkog vjesnika.

Čelnici dubrovačkih taksija koje uglavnom razlikujemo po bojama samo odmahuju glavom na ovaj slučaj tvrdeći da je zbog liberalizacije na snazi kriminal kojemu je teško stati u kraj. Račun je izdan, nažalost i plaćen, a cijena je takva kakva jest, onakva kakvu gazda hoće.
Naslovnica Dubrovnik

Najčitanije

Najnovije

Danas bez vijećničkih pitanja

Danas bez vijećničkih pitanja
Počela je 14. sjednica Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije. Sjednici nazoči 32 vijećnika. Dnevni red je pr...
Danas bez vijećničkih pitanja

Mokošica dobiva obnovljenu judo dvoranu

Mokošica dobiva obnovljenu judo dvoranu
Radovi na obnovi i uređenju judo dvorane u Mokošici ušli su u samu završnicu. Osim što se ovom investicijom osig...
Mokošica dobiva obnovljenu judo dvoranu