StoryEditorOCM
DubrovnikSVASTIKA NA HLADNICI

ROBERT HAUSVIČKA Nemamo veze s incidentom, možda je ovo skretanje medijske pozornosti sa Splita

Piše DV
24. lipnja 2019. - 17:42
Organizatori malonogometnog turnira u Hladnici ogradili su se od slučaja postavljanja klupica u obliku svastika na igralištu u tom dubrovačkom naselju.

Predsjednik udruge 'Hladnica' Robert Hausvička ne želi spekulirati o tome je li ovaj 'performance' nastao slučajno ili organizirano, ali jako žali što je zasjenio lijep sportski događaj:

- Zatečeni smo. Moguće je da je netko ovim pokušao skrenuti medijsku pozornost s današnjeg sastanka o utakmici reprezentacije u Splitu. No, što god da je posrijedi, nije u redu da se u komentarima proziva nas kao organizatore, mi ništa nismo krivi. Poštujemo red, igralište ostaje otvoreno do ponoći, glazba se pušta samo s jednog zvučnika i nakon toga bude mir. Ništa neprimjereno ne radimo – izjavio je Hausvička. Na upit je li on policiji prijavio incident s kukastim križem, kaže:

- Živim odmah uz igralište, izašao sam oko 7 sati ujutro, no policija je već bila tamo. Vjerojatno ju je pozvao netko od susjeda koji ujutro pođu u butigu. U svakom slučaju, igralište je nakon ponoći pod ključem a postoje i nadzorne kamere, tako da policija lako može pronaći počinitelja - istaknuo je čelnik udruge 'Hladnica', inače godinama aktivan u udruzi zlostavljanih zarobljenih Hrvata u logoru Morinj 1990-tih.
25. travanj 2024 17:37